/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    0
    Niye namazın ve ezanın türkçe olmasından kurkuyorsun ? Anlayacagız diye mi ? Zaten niyet türkçe dua türkçe(bazen) namz arapça ne mantıgı var bunun ? Son olarak mesela Bir arkadaşın sana yabancı dil mektup gönderdi baska birisine cevirttin ve arkadaşın tüm dilleri bildigi yazıyormuş Simdi sen kendi dilinde mi yazarsın yoksa o yabancı dille mi yazarsın?
    ···
    1. 1.
      +4 -3
      Keşke okuyup anlasanız ama türkçe olsun diyenler hiç okumuyor. Türkçesi var zaten okuyan yok. Ezan orijinal diliyle okunuyor sana ne zararı var? Türkçe olunca ne kazanacaksın? Arapça okununca namaz kılmayan türkçe okununca mı kılacak? Vallahi böyle yapacaksa hiç kılmasın çünkü ırkçıların namazları ibadetleri kabul olmuyor. Bu bir hadis. inancın varsa uyarsın.
      ···
    2. 2.
      -1
      O yüzden degil Tamam arapça kuran okuyun birsey eemiyorum(farz ya) Ama farkındaysan birçok kelime islamı kabul etmemizden itibaren yabancı . Hadi bunu geçtim Allah herseyi bilen olduguna göre Türkçe de bilir Biz namazı ezanı türkće okuyup kılsak Allah yine dedigimizi anlayacak Namaz kılarken bilmedigin kelimeleri mi söylemek iyi yoksa bildigin kelimeleri söyleyip hem de söylerken beyninin de bu kelimeleri işlemesi(konu hakkında düsünmek) mi? Tamam Türkçe okunsun ama herkeze garip gelecek dersen bir de Arapları düsün onlar da kendi dilnde ibadet yapıyor Ayrıca ben ırkćı degil milliyetciyim Aynı zamanda senin yaptıgın arap milliyetçiligi oluyor
      ···
   tümünü göster