/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +1
    konuşma ne olurdu beyler ? ( Şuan ki zamandan sonra ).
    Şahsen benim yapacağım konuşma böyle olurdu ;
    Sayın Türk halkı ;
    Biz, yani bu vatanın her daim bekçisi ve şehit olmayı mukaddes olarak gören Türk evladı, siz ülkemizin emektar değerli ve bir o kadar iyi insanlarına hizmet edecek olmaktan gurur ve onur duyuyoruz.
    Amacımız bundan sonra gelişmiş, ilimli, bilgili, bir toplum oluşturmak. Bu her bir yani şehit kanıyla sulanmış asil Vatanı hak ettiği saygıya ve yere getirmektir.
    Atalarımizin bize emaneti olan bu Vatanı cahillikten, ilimsizlikten, gerici ve hainlerden temizlemek her Türk evladının ve bu vatanda yaşayan bu vatanın ekmeğini yiyen her vatandaş gibi bizim de görevimiz ve sorumluluğumuz altındadır.
    Bundan önceki zamanlar da oluşan tüm içsel ve dışsal sorunlar bu vatanın ve bu asil istemediği ve hak etmediği sorunlardir.
    Ülkemizin ve insanımızın baş sorunu cahillik ve eğitimsizlik sorunları ilk olarak halledicek sorunlardır. Atalarımızin önceden kurduğu devletlere bakacak olursak ve tarihteki yerimize bakacak olursak ne kadar yanlış yolda ve ne kadar gülünç bir durumda olduğumuz apaçık ortadadır.
    Bir sorunu halletmek için başka bir sorun oluşturulmuya alıştırilmis bu millet mutlak suretle kendine gelecek ve damarlarında ki asil kan'a yaraşır bir biçim alacaktır.
    Hiç bir siyasetcinin görevi idare ettiği toplumu ve bireyleri din ve düşünce bakımından tesir etmek değil onlara huzurlu ve güvenli yaşayacagi bir vatan oluşturmaktir. Biz Müslüman olabiliriz elhamdülillah. Dinimiz ve Türklüğümuz den kivanc duyabilirz fakat ülkemizde yaşayan başka bir dine mensup olan vatandaşlarımızi hor görüp yok sayamayiz.
    Bu yüzden herkesin birbirine saygılı olacağı bir toplum düzeni bu ülkeye gereken en önemli durumdur.
    Biz ırkçılık asla ve asla yapmayiz. Bizle beraber yaşayan başka milletden insanları aşağı göremeyiz ancak kendi benliğimizi yani Türklüğümüzü de asla yok sayamayiz.
    Tarihte yikilmis olan devletlere baktığımız zaman kendi benliğini ve adetlerini, kültürlerini unuttuğunu görüyoruz.
    Biz, çağ açıp çağ kapatan Fatih'in, ve bu ülkeyi tekrardan düşmandan temizlemiş umudun bitip tükendiği anda Türk'ün neler yapabilicegini herkese göstermiş Atatürk'ün evlatlariyiz.
    Hiçbir Türk evladi bu zamana kadar olan bütün Atalarıni yok sayıp hakaret etme teşebbüsünde bulunamaz.
    Tabiki Allah'ın da yardımı siz asil Türk milletiyle beraber bu vatanı hak ettiği yere getireceğiz.
    Ne Mutlu TÜRK'üm diyene !!
    ···
   tümünü göster