/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +11 -1
    gibeceksin ki akıllansın. ulan it oğlu it. Ulan huur cocugu sen ne hakla bir mesleği böyle küçük görebilirsin dıbına koydugumunun andavalı. O senin çöpçü diye dalga geçtiğin insanlar gecenin 12 sinde işe gidip sabah 6 ya kadar sokakları temizliyoki senin gibi angut huur cocukları hastalanıp gebermesin diye. Sende gidiyosun böyle bir yerde dalga geçiyosun.

    Bende zamanında bu işi yaptım. Eğer bir ortamda temizlik görevlileri (Bu itin tabiriyle çöpçü) ile dalga geçilir. Ne zaman yanımda birisi çöpçü diye biriyle dalga geçerse anasını giberim. O üniversite kazanıp işletme okuyan itler gidip bimde kasiyerlik yapar 1300 tl maaş alır. Bu saygıdeğer meslek çalışanları istanbulda 4500 tl maaş alır. Ama haberi olmaz bu sığırların. Zannederler ki bu mesleği yapanlar it kopuk serseri tipli hayırsız insanlar. Halbuki bu işi ben yaparken bu işte ne öğretmenler ne doktorlar gördüm ne üniversite okuyan düzgün insanlar gördüm. Bu işi ek iş olarak yapan binlerce insan gördüm.

    Kısacası Gerizekalı insan bir daha bir temizlik görevlisiyle dalga geçmeden önce. Onlardan biriyle tanış. Yaptıkları işi anla. Senin anandan daha fazla çalışıp Babandan 2 katı fazla maaş aldıklarını anla sonra dalga geç.

    http://imgim.com/dGdMjZ.png

    EDiT: fotoyu inci sözlük facede gezerken son gönderinin altındaki yorumları okurken gördüm ve kan beynime uçtu.
    ···
   tümünü göster