/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +226 -30
    canınızı sıkıyor mu la sizinde? insana değer verilmeyen bir ortadoğu ülkesinde doğduk. özgürlüğümüzü kısıtlayan berbat bir kültür dayatması içinde büyüyoruz. Türk insanı samimidir, yardımseverdir gibi laflarla avuttular bizi. oysa sokaktaki insanlar biri ters baksa da kan döksem diye tetikte geziyor. ne can güvenliğiniz var, ne de huzurunuz. herkes mutsuz, kavgaya meyilli, gergin.

    berbat hayatlar yaşıyoruz. çoğunuzun öz güveni yerlerde. para desen bulan bin şükür çekiyor. tatil kavrdıbını bile unutur olduk. tabiri caizse eşekler gibi çalışıp az buçuk bir paraya tamah ediyoruz. hayat kavrdıbını bize çok berbat aşıladılar. sürekli hayatın zorluklarla dolu olduğunu ve doğduğumuz günden beri acı çekmek zorunda olduğumuzu söylediler. oysa koca bir yalan. mevkisi yüksek olan insan yattığı yerden parayı cebine doldurup hayatı kolaylaştırabiliyor. hayat ona işlemiyor mu? bu sadece biz alt sınıfı avutmak için uydurulmuş bir yalan. eğer şu an avrupa ülkesinde orta halli bir ailede doğsaydınız, çok daha güzel bir hayatınız olacaktı.

    bitti mi? hayır. ölüyoruz. öleceğiz. sonra? sen günahkarsın, atıyorlar seni cehenneme, ne halin varsa gör orada. dünya da tak çukuru içinde yaşadın, ölüyorsun, tak çukuru daha da derinleşiyor. keşke diyorsun, hiç var olmasaydım. ama oldun. buna katlanmak zorundasın.

    neden her şey bu kadar taktan olmak zorunda?
    ···
   tümünü göster