/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +9
    5. Güneşin sabit olarak durduğu zannedilirdi. Oysa Kur'an güneşin sabit değil, aksine daima hareket eden ve belirli bir hızla ilerleyen bir gök cismi olduğunu söylüyordu. Ve asırlar sonra da ilim onu tasdik edecekti. Şöyleki "Güneş de kendisi için tespit edilen bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan bilenin takdiridir." (Yasin, 36/38)

    Kur'an'daki Jeolojik Mucizeler 

    Karaların Azalması

    Yüce Allah on dört asır önce indirdiği Kur'an-ı Kerim'de kendi yaratışıyla ilgili bazı sırları haber vermektedir. Bu sırlar hem Kur'an'ın Allah sözü olduğunu kanıtlamakta hem de doğa bilimlerindeki gelişmenin önünü açmaktadır.

    "Onlar görmüyorlar mi ki, gerçekten Biz arza geliyor ve onu çevresinden eksiltiyoruz... " 
    (Rad, 41)

    "... Fakat simdi, Bizim gerçekten yere gelip onu etrafından eksiltmekte olduğumuzu görmüyorlar mi?... " (Enbiya, 21/44)

    Küresel ısınmayla birlikte kutuplardaki buz tabakaları erimekte ve okyanuslardaki deniz suyu seviyesi yükselmektedir. Artan su miktarı da daha fazla karayı kaplamaktadır. Deniz kıyıları sular altında kaldıkça, yeryüzünün toplam yüz ölçümü veya kara miktarı da azalmaktadır. (Dr. Mazhar U. Kazi, 130 Evident Miracles in the Qur'an, Crescent Publishing House, New York, USA, 1998, s. 115) 
    ···
    1. 1.
      0
      kimse cevap girememis noldu lan cakma ateistler
      ···
    2. 2.
      0
      bu son yazdığın iki ayetten bunları çıkarıyorsan helal olsun enbiya suresindeki eksiltmeye herhangi bir eksiltme üzerine empoze etmişsin burda neyin eksildiğinden açık bir şekilde bahsetmiyor
      bende diyebilirim eksiliyor diye bu kuraklaşmada olabilir başka şeylerde
      ve ilk yazdığın ayet her hoca tarafından farklı çevrilmiştir yazdığın çevirme diyanet işlerine aittir ki doğru olmayadabilir başka çevirilerde örneğin:Elmalılı Hamdi Yazır (Sadeleştirilmiş 2) : Güneş de bir delildir ki kendi yolunda akıp gidiyor. işte bu çok güçlü ve her şeyi bilen Allah´ın takdiridir. burda ki yorumu bir kişi güneşe bakıpta yapabilir abartmayın
      ···
    3. 3.
      0
      harbi lan helal panpa verdim şukunu
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster