/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 176.
    +2
    bir şey sormak istiyorum da. bi cevabında "bilim bildiğimizden emin olduğumuz şeyler" demişsin bu dediğin bilimin en basit kuralıyla çelişiyor. bilimde kalıplaşmış veya dogmatik kuramlar yoktur her an başkalarının tezleri ile çürütülebilir. bugün bildiğimiz yarın yanlış ilan edilebilir bu konuda sana katılmıyorum. din ise tamamen farklıdır. bir kitapta okumuştum Kur'an'ın üç mertebesinden bahsediyordu. ilk mertebe bizim okuyarak anladığımız şeyler. ikinci mertebe yazanların altında yatan anlamlar. üçüncü mertebe ise bambaşka bir alem. şöyle örnek verirsem: ilk mertebe güzel bir akarsuyu seyretmek gibi, ikincisi bir avuç serin suyundan içmek, üçüncüsü ise kendini akarsuya bırakmaktır. üçüncü mertebeyi anlayan birisi kıyıdakilerle uğraşmaz.
    ···
    1. 1.
      0
      konudan saptım biraz farkındayım kusura bakma ama anlatmak istediğim şey "Kur'an'ı ben okudum, her şeyi bilirim ve sizi ezebilirim" havası takınmanın yanlış olduğu. okumak ayrıdır anlamak ayrı
      ···
    2. 2.
      0
      ve din konusunda her şeyi bilimsel bir yönle açıklamaya çalışamazsın çünkü bilimin bile açıklayamadığı olaylar tarihin başından beri olmuştur ve olmaya devam edecektir. sonuçta bilim doğadaki olay ve oluşları kendimize göre anlamaya çalıştığımız bir metod yani kusursuz değil
      ···
    3. 3.
      0
      Bilim ise iki bölümden oluşur. Evren veya doğa yasaları ve teoriler. Teoriler yasaları açıklamak için vardır ve değişebilir. Ancak kuramlar kesinlik içerir. Örneğin organik maddelerin oksitlenmesinden karbondioksit ve su ortaya çıkar. Bunu değiştirebilir misin?

      Eğer kuran gizli anlamlar içeriyorsa neden defalarca apaçık olduğunu söylüyor? Bu arada kibar tavrın için teşekkür ederim. Diğerleri gibi değilsin saygılar.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster