/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 201.
    0
    örnekler üzerinden giderek anlatmaya devam etmek istiyorum çünkü anlatımın anlaşılabilirliğini artırıyor. şöyle açıklamak istiyorum. bir birey düşün başarılı bir meslek sahibi olmak istiyor bunun için fedakarlık yapar seneler boyunca çalışır. haksız mıyım? Kur'an'ı anlamak da buna benziyor. tasavvufta insan nefsinin 7 basamağından bahseder belki biliyorsundur. fedakarlıkların bir imtihandır, yükseğe çıkmak için en alttan başlamak gerekir. Kur'an apaçık bir biçimde bekliyor aslında. ama onu anlamak için bu hayatta her şeyde olduğu gibi fedakarlık yapmak gerek.

    Ben de teşekkür ederim saygı kuralları çerçevesinde fikir alış verişi yapmak en zevkli hobilerimden biridir, benimle fikirlerini paylaştığın için sağol.
    ···
    1. 1.
      0
      Dostum çoğu Müslüman senin aksine tasavvuftan nefret ediyor. Hadisleri de reddedenler var. Vaner Taslaman gibi adamlar bakıyı hadisler bilim ile çelişiyor bunları reddediyorlar. Bana inanma git kendin araştır bu anlattıklarımı. Eğer yalan söylüyorsam bir şey kaybetmezsin. Ancak doğruyu söylüyorsam hayatının büyük bir yalan üzerine kurulu olduğunu farkedeceksin. Bunu bizzat kendim yaşadım biliyorum.
      ···
    2. 2.
      0
      kardeşim ne söylersek söyleyelim din konusunda bi yerden sonra teslimiyet gerekiyor, dini bilimle anlamaya çalışmak elbet bi yerden sonra kesmez. sen bilirsin güzel arkadaşım ben islam dinine tüm kalbimle inanıyorum ki bunda en çok faydayı dini tasavvufi kitaplarda gördüm. her müslüman senin gibi değil demişsin gözünü seveyim bu devirde kendim de dahil düzgün müslüman mı kaldı. ben dinimi bu döneme göre değil kitaplardaki dönemlere göre yaşıyorum her müslümanım diyene inanmamalısın. iyi akşamlar keyifli sohbet için teşekkürler esenlikle kal.
      ···
   tümünü göster