/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 326.
    +2
    Sana bir mucize söyleyeyim kardeşim kuran-ı kerim de hadid süresinin 25 inci ayetinde "Biz demiri göklerden indirdik, onda insanlar için büyük kuvvet ve fayda vardır." denmiş. Yerin metrelerce altından çıkan demir nasıl olurda göklerden iner ? Gökten indiği nerden malum diyebilirsin şimdi, kuranın yüz yıllar önce haberini verdiği şeyi "bilim" dediğin şey bi kaç yıl önce çözebildi, demir bir başkalaşım madenidir ve oluşabilmesi için çok yüksek sıcaklıklar gerekir bu sıcaklık ne dünyada nede güneşte var, demirin oluşumunu sağlayabilecek sıcaklıklar sadece süper nova denilen güneşten kat kat büyük ve kat kat sıcak yıldızlarda mevcut ve dünyaya en yakın nova milyonlarca kilometre uzakta. Şimdi diyelim en son hadid suğresi inmiş olsun yıl 633 bundan yaklaşık 1400 yıl önce kuranda söylenen bu bilginin bir insan oğlu tarafında bilinebilme ihtimali var mı?
    Hadi güzel kardeşim gel bunu çürüt.
    ···
    1. 1.
      0
      Bu kesinlikle gördüğüm en sağlam soru. Diğerlerinin ötesinde bir şey sormuşsun ancak bu kadar mantık hatası içeren bir kitapta bir iddianın tutması durmuş saatin günde iki kere doğruyu göstermesidir. Ancak bu ayetle ilgili hadisleri okursan ilk demirin arafat dağına adem için gönderildiğini göreceksin. Ancak arafat dağında bu tür bir meteorite rastlanmamıştır. Sadece sembolik bir yapı bulunmaktadır. Eğer bu tür bir durum oluşsaydı etkileri oranın 100 km çevresinde görülürdü ve orada bir dağ kalmazdı. Çünkü bir metre küplük bir meteor bile devasa etkiler yaratabilir v mevsim depişikliğine sebep olabilir.
      ···
    2. 2.
      0
      O devasa demir kütleleri dünyaya indiği sırada daha dünya oluşum evresinde olup tamamen magma halindeki bir gezegendi demir metoroidlerinin çarptığı sırada karşılaşıp şok dalgası oluşturacağı ve parçalayacağı yansıtıcı bi kütle yoktu yani kısacası magma inen demir kütlelerini içine aldı o sırada ne mevsim nede atmosfer vardı dürüst olayım Hz.Adem'e inen demiri duymadım ama o dediğinin kuranda mucize olarak geçtiğine eminim tıpkı Hz.muhafazidin ayı ikiye bölmesi veya parmaklarından su akması gibi bunları hiçbi din alimi kanıtlayamaz ama senin bu mucizelerden önce somut delilleri çürütmen gerekir ki "bozuk saatin günde iki kere doğruyu göstermesi" dayanaklı ve çürütmeye yeter bi delil değil bence.
      ···
   tümünü göster