/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +2
    çok başıma gelen bir durumdur. yeni tanıştıkları ve bir ilişki kurmak isteyen arkadaşlarım bende önce cümle, kelimeler isterler. yetişemeyince de tamamen bana devretmek isterler. ben olayı tatlıya bağladıktan sonra kimisi devam eder, kimisi oha falan olur.

    en son üniversite birinci sınıfta bir arkadaşım adına, hoşlandığı bir kızla konuştum. isim, görüntü o, arkaplan ben çalıyorum ama. en son olayı burada da paylaşmak istedim.

    --spoiler--
    siz siz olun, kendiniz olun. ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün.
    --spoiler--

    üniversitede xyz arkadaşım facebook'tan müberra diye bir kızla konuşuyor. tabii bu konuşamıyor bana yalvardı şu kızı ayarla diye. bende xyz'nin hesabından iki gün konuştum üçüncü gün numarasını aldım. sonra bir kaç gün sonra telefonda konuşmaya başlandı. tabii yine xyz'nin adına ben konuşuyorum müberra ile. kahkahalar falanlar filanlar. sonra facebook'tan muhabbete devam. ses benim, görüntü xyz'nin. o zaman xyz sürekli çektiği profesyonel fotoğrafları paylaşıyor, kız fotoğraf çektiğini falanda biliyor. bende oradan da giriyorum muhabbete.

    tabii o zamanlar whatsapp falanda yok. daha sonra bir buçuk hafta bi fiil ben konuştum. tiyatro ekibi kurmuştum oyuna da hazırlıyorum tüm ekibi. tiyatro, senaryo, provalar, dekorlar, müzikler, ışıklar benim anamı ağlattığı için hastalandım biraz. kızda sürekli xyz'ye yazıyormuş "hoop, naptın, naber" diye. ben geberiyorum hastalıktan yorgunluklar xyz yatağın başında "nolur konuş" diyor. konuşmadım işte, halim yoktu çünkü.

    iki gün sonra ben geçtim dümenin başına. eski konuşmalara bakayım da pot kırmayayım dedim. konuşmalarda müberra sürekli "ya senden birşey var sanki, noldu?" diye sormuş. daha sonra ben yazmaya başlayınca "hastaydım, moralim bozuktu" falan dedim devam ettim iki gün daha böyle. sonra artık bana gına geldi. "yeter artık ya" dedim. sonra aramızda şöyle bir konuşma geçti müberra ile:

    m: müberra
    b: ben (xyz)

    b: müberra sana birşey söyleyececeğim. daha doğrusu soracağım.
    m: tabii sorabilirsin. hihi.
    b: ya nasıl gireyim bilmiyorum aslında.
    m: nasıl yani? ne diyeceksin ki?
    b: ya ben biraz çekiniyorum sanki.
    m: tam olarak anlamadım desem.
    b: yani hoş kızsın. yani söyle söyleyeyeyim.
    m: nasıl?
    b: ya işte.. ya galiba söyleyemeyeceğim
    m: xyz ne söyleyeceğini hala anlamadım. ne diyeceksin? önemli mi?
    b: benim için çok önemli ama söyleyemiyorum.
    m: önemliyse söylesene o zaman?
    b: ya anlamışsındır zaten.
    m: hayır anlamadım.
    b: ya anla işte. söyleyemiyorum. nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum.
    m: sanırım anladım.
    b: gerçekten mi?
    m: evet. ya xyz biz daha bir kaç haftadır konuşuyoruz. yani ne bileyim. çok erken değil mi? yani daha birbirimizi tam tanımıyoruz bile.
    b: nasıl yani?
    m: yani biraz daha birbirimizi tanısak çok iyi olur diyorum.
    b: yine anlamadım desem?
    m: yani sevgili olmamız için çok erken değil mi diyorum?
    b: ya sen beni çok yanlış anlamışsın. ben sana modelim olur musun diyecektim.
    m: ya dalga mı geçiyorsun lan!'^!'!'?!'!'+

    ondan sonra engelledi işte. sonra xyz'ye anlattım. gülmesi kesildikten sonra, baya bi kızdı. sonra bende "lan kamil, hadi ayarladım oldu diyelim. karşı karşıya gelince kız demeyecek mi sen kimsin olm diye?" dedim. o da ikna oldu. hatta yazdığım skecin birinde bile kullandım o ismi. kızı hiç unutmuyorum. bir kitap yazmıştım onda da kullandım. bir sinema filmi yaparsam onda da kullancağım. herkese garip gelebilir ama bana garip gelmeyen isimlerde bir tanesidir.
    ···
   tümünü göster