/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    Öncelikle hepinize merhabalar! Aslında bu konu çok geniş çaplı. Konumuz aslında "bağnazlık ve fikirlere saygısızlık." Fakat, sözükte Ateistler'in Müslümanlara, Müslümanların da Ateistlere laf atması küfretmesi çok moda oldu. Aslında sadece sözlükte değil sosyal medyada da çok moda oldu. Bu yüzden bu konuya değineceğiz.


    Not: Bu entryde hiçbir fikre saygısızlık yapılmamıştır. Kendi fikrine saygısı olmayan insanlardan bahsedilmiştir. Lütfen küfretmeden önce bu yazının tamdıbını okuyun.

    Şu kendi fikrine saygısı olmayan insanlardan başlayalım.

    Türkiye'deki Ateistlerin %90'ı marjinal görünmeye çalıştıkları için ota taka muhalefet olan insanlardır. Dikkat çekmeye çalışmak zeki görünmek için gereksiz şeyleri eleştirip ve karşıt fikirleri küçümseyerek egosunu tatmin eden insanlardır. Ulan internette gördüğün duyduğun şeylerle Ateist oluyorsun sonra da internette o ögrendiğin (ezberlediğin) bilgilerle hava atarak elin dinine laf atıyorsun. Eğer Ateist olacaksan Celal Şengör gibi Aziz Nesin gibi bir ateist ol. Ha körü körüne Ateist olacaksan da başkalarının görüşlerine saygılı ol. Kalan %10'luk kesim zaten aklı başında insanlar ama %90'lık kesim yüzünden onlar da yanıyor. Aslında bu %90'lık kesime ateist yerine Ateist geçinenler demek daha doğru olur.

    islamiyet de böyle. Türkiye'de Müslüman geçinenler de çoğunlukta. Müslümanların %95'i Müslüman geçinenlerdir. Kimdir bu Müslüman geçinenler? Dindar geçinip milletin giyim-kuşdıbına karışan, çocuklara tecavüz eden, Ramazan vakti dışarıda sigara içen insanlara saldıran, hatta körü körüne Allah'a inanan insanlar (Allah'ın neler yarattığını, insanlığa ne nimetler verdiğini bilmeden namaz kılan, oruç tutan, makineleşmiş insanlar.) Müslüman geçinen insanlardır. Bu insanlar yüzünden de %5'lik kesim yanıyor.

    Uzun lafın kısası, bir fikre, bir nesneye ya da bir kişiye körü körüne bağlanmayın. Bağlanıyorsanız bile başkalarının fikirlerine saygı duyun. Başka fikirlere sahip diye bir şahsa küfretmeyin. Okuyun, öğrenin (farklı kaynaklardan okuyun ki tek taraflı öğrenmeyin.) Sudan sebeplerle kavga etmeyin.

    Uzun bir yazıyla gözlerinizi kör ettiğim için özür dilerim :D fakat okuduğunuz için de teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın. Saygılarımla
    ···
   tümünü göster