/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    0
    ah ulan :(
    ···
    1. 1.
      +14 -13
      beyler saf saf konusmayin. bu ulkede is yapanlar vergi veriyo diye yollar var, igiblar var, hastaneler okullar var, hatta zabita ve polis var. ortacagda mi yasiyosunuz siz be? o adam o acidiginiz adam, vergisiz bi sene calissa paranin amina koyar ve canti bi yer acar, ustelik ona aciyan sizleri iceri almaz be. bu adama aciyacaksaniz, vergisini veren hava parasi veren esnafin ne sucu var be amina koduklarim ha ne sucu var?
      ···
    2. 2.
      +8
      Olum adalet dayakla olmaz
      ···
    3. 3.
      +5
      tamam doğru söylüyorsun da ya adamın sermayesi yoksa, parası anca 3 5 kuruşluk mal alıp satmaya yetiyorsa. ne yapsın hırsızlık mı yapsın, olmayan parasıyla dükkan açıp vergi mükellefi mi olsun? iş yeri açtın mı devlet kafadan sana ortak oluyor, vergi ödemekten iflahın kuruyor.
      ···
    4. 4.
      +4
      bak kardesim bu dunyada sermayesi olmadigi icin iscilik ciraklik yapan bi ton insan var. usta cirak iliskisinden yetismis bi suru esnaf var. gelir vergisi katma deger vergisi iscilerin sigortasi derken en kotu esnaf iceri gelen paranin yuzde ellisini devlete veriyor. hadi onu gec, ulkede hava parasi denen bi gercek var. bi esnaf belli bi caddede bulunmak icin ya cook uzun zaman once oraya acmis oluyor dukkanini ya da ock yuksek paralar oduyor. bu adam alsin malini ooh bagira bagira en unlu caddede satsin ve paranin amina koysun, oyle mi?
      ···
    5. 5.
      +1
      Olayı saptırma. Biz satıcının çocuğu yanındayken gördüğü muameleyi kınıyoruz!
      Satıcı yerden göğe haklıdır demişiz gibi konuşuyorsun ama demedik!
      ···
    6. 6.
      +1
      Kardeş vergi-rant vs konusunda haklısın ben de bu durumlarda acımam seyyarlara ama çocuğunun yanında da olmaz ki be abi
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster