/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +3
    PART 1
    Pkk terör örgütü kurulduğu günden beri tek bir amaç güder. Bu tek amaç her türlü yolun kapısını açacak şeydir. Türkiyeyi bölecek, Orta Doğu'da Kürt devletleri kurmaya yol açacak bir amaçtır. Pkk'nın yegâne gayesi Güneydoğu Anadolu'daki Kürt halkına Türk nefreti aşılamak ve onların desteğini kazanmaktır. Bölgede taban gücü eline geçiren her türlü terör örgütü başarılı olur. Misal, iran: iran'da o kadar kürt yaşıyor ama hiç siz büyük bir ayaklanma ne bileyim şehir savaşı gördünüz mü? Hayır. Çünkü iran Kürtleri üzerinde PJAK'ın nüfuzu yoktur. Gel gelelim Türkiye'de bazı illerimizde ve ilçelerimizde bu huur çocukları it gibi ürürler ve PKK'ya destek verirler. Peki neden? dıbına koyim o kadar erzak, para, güvenlik, yatırım yapıyoruz niye orada Türkiye'ye karşı duran insanlar var? Cevabı basit. Irak k*rtleri.
    ···
    1. 1.
      0
      iran kültürü ve kürd kültürünün birbirine yakınlığı acaba bunun sebebi olamaz mı sence?!
      ···
      1. 1.
        +1
        hayır iran pjak a çok sert politikalar uyguluyor. Bazı şehirlerde değil k*rtçe konuşmak,k*rt şalvarı gitymek bile yasak giydiğin an vinçte boğa taşağı gibi sallanırsın
        ···
      2. 2.
        +1
        Aynen öyle, bu sayede halk hem PJAK'ı gibine takmıyor hem de "Persleşiyor"
        ···
      3. 3.
        0
        türkiye de uzun dönemler kürtçe kürt kültürü konusunda benzer politikalar uyguladı. sonra çıkan pkk inanılmaz bir destek gördü. etki-tepki türkiyede bu şekilde olmuşken neden orada öyle acaba. ben kültürüm baskılansa benim kültürümü savunanı desteklerdim. herkes öyle yapar bence.
        irandaki kürtler hakkında da bilgim yok, sadece basit bir yorum getiriyorum, mantıklı olan bu değil mi?

        edit: burada sanki pkk kürt hakları savunucusu bir melekmiş gibi bir mesaj veriyor entry sanırım. kuruluş yıllarında örgütün halktan destek alması bu şekilde gerçekleşti demeye çalıştım.
        ···
      4. 4.
        +1
        Senin ve benim de aşağıda dediğimiz gibi Pkk Irak Kürtleri için adeta kurtarıcı oldu. Ama Derin devlet iran'da çok güçlü, bir dönem beyaz toroslar ortalıkta drift atarken kim gıkını çıkarabiliyordu. Erdoğan'ın gelip derin devleti temizlemesi ile elin çakma solcusu bile cırlar oldu. iş her zaman burda bitiyor, baskı ve çözülme
        ···
      5. diğerleri 2
   tümünü göster