/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +27
    En son Ortadoğu ve savaşın akışını değiştirecek bazı etkenlere değinecektim.

    En başta ingiltere'nin Türkiye'yi isteme sebebini açıklayayım.

    Bildiğiniz gibi Ortadoğu her zaman çok önemli olmuştur.

    Buranın hakimlerine bakalım:

    1.olarak Amerika gidiyor.Şu an Ortadoğu'nun hakimi Amerika. Arap ülkelerini oyuncak gibi oynatabiliyor.(En son Katar olaylarında görmüştük örneğini)Kuzey Irak Kürtleri de Amerika oyuncağı Türkiye tarafında Türkiye'ye karşı etkili bir silah olarak kullanabilir Amerika bunu.(Ama Türkiye doğru hamleleri yaparsa bunu kendi çıkarına kullanabilir buna ilerideki partlarda değineceğim.)Ayrıca Amerika ve israil dostluğu Amerika'yı her zaman 2-0 öne atar Ortadoğu'da

    2.Olarak Rusya ve iran. Rusya'yı yazma sebebim iran'ın tam bir Rusya yaveri gibi olması.(Putin zıpla dese Ruhani "ne kadar yükseğe?"der o derece.)iran Şii bildiğimiz gibi. Güney Irak'taki Şii nüfusu bahane ederek savaşa dahil olması muhtemel iran'ın Amerika'nın en küçük hareketinde. Amerika yavaşlar bir an fırsat kollamaya başlar muhtemelen. iran durumu iyi değerlendirirse Ortadoğu'daki Amerikan hakimiyetine sekte vurur.Rus kutbu Amerika'ya Ortadoğu'da kafa tutar.

    Şimdi diyeceksiniz ingiltere ve Türkiye ne alaka? Geliyorum oraya

    ingiltere bu savaşta pasif kalamaz tahmin edebileceğiniz gibi.Bu yüzden Türkiye'yi kendi kutbunda ister. Ortadoğu'yu Rus-iran veya Amerika tarafına bırakmamak için.Bu çok iyi bir hamle olur çünkü Türkiye'nin hazırda bayağı iyi bir ordusu var.

    Eğer Türkiye hiçbir kutba yakın oynamazsa yapabileceği en iyi hareket Kuzey Irak ile arasını iyi tutmak olacaktır ayrıca iran ile de.Sadabat Paktı sayesinde Amerikan kutbu da iran kutbu da bizimle saldırmaz durumda olacaktırEğer Amerika tarafı iyi bir sebep bulamazsa. Irak da çok önemli bir yerde şu an ona da sonraki partlarda değineceğim ilgi devam ederse partlar gelecektir.
    ···
    1. 1.
      +1
      Sadabat paktimi kalmış birader.

      Ayrıca Türkiye ipek yolu projesinde ki ağırlığı için çin - ingiltere safında olacağı aşikar

      Zaten ipek yolunun finans merkezi Katara bu kadar sahip çıkmasının sebebide bundan dolayı. Yani ABD silah zoruyla bu projeyi kendi egemenligi altına almaya çalışıyor

      Bu yüzden Afganistana bu aralar fazla önem göstermeye başladı
      ···
   tümünü göster