/i/İnanç

İnanç
  1. 251.
    +4
    2:219 - Ey muhafazid! Sana şarap ve kumardan soruyorlar. De ki: Bu ikisinde büyük bir günahtır.

    5:90 - Ey iman edenler! içki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz.

    5:91 - Şeytan, içki ve kumarla sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi

    panpa biz de içiyoruz ama ayetler böyle. senin bahsettiğin ayette herhangi bir yasak yok. bahsi geçen ayet içki ayeti de değil sarhoşluk ayetide . bahsi geçen ayet namazın nasıl kılınacağı kılınması gerektiği ayeti. yani herhangi bir şekilde kendinde değilsen ne dediğini bilmiyorsan aklında binlerce tilki dolaşıyorsa namazı o şekilde kılma diyor allah.

    sündürmeye lüzum yok. burada tefsiri yapan insanlar insanın kendinde olmama durumunu sarhoşluk olarak belirlemiş onu da içkiye bağlamışlardır. halbuki insan bir çok sebepten dolayı sarhoş olur. bu yeri geldiğinde üzüntüden bazen sevinçten kimi zaman aşktan paradan ciksten vb nedenlerden aklı yerinde değil namaz ise yatıp kalkma haline gelmiştir. o namazın kimseye faydası yoktur.

    anlamı zorlarsak ne dediğini bilmeden namaz kılmak okuduğu duanın anldıbını düşünmeden içinden geçmeden okumak bile çıkar.

    lütfen din hakkında bir şey söylerken sorumluluk gayesi ile ve araştırarak konuşalım çünkü ola ki bunu okuyan bin kişiden biri de ha doğru bu diyebilir. ve bir kişinin dinden çıkması seni de yanında zütürür. cennet zor değil cehennem uzak değil... vesselam
    ···
   tümünü göster