/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +6
    tıkalı mutfak lavabosu nasıl açılır?
    tıkanmış mutfak lavaboları kabus gibidir. bir anda kendinizi çok çaresiz hissedersiniz. hemen tesisatçı çağırmayı ya da evde tamirat işlerinden anlayan birisi varsa ondan yardım istemeyi düşünürsünüz. oysa tıkanan lavabonuzu aşağıdaki pratik yöntemleri deneyerek çoğu zaman kendiniz açabilirsiniz. üstelik ağır kimyasal içermeyen, evde her an elinizin altında bulunan malzemeleri kullanarak. peki evdeki tıkanmış lavabolar kolayca nasıl açılır?
    1.pompa
    ilk önce lavabodaki tıkanıklığı klagib yöntemle pompa kullanarak açmaya çalışın. tıkanıklığı açmak için pompanın ağzını lavabonun süzgecini tamamen kapatacak şekilde sıkıca bastırarak aşağı yukarı hareketlerle 8-10 defa sert bir şekilde pompalama işlemini yapın lavabonuzun üzerindeki taşma deliğini de bezle iyice tıkayın böylece pompalama esnasında boruya su ve hava kaçmasını önlersiniz. daha sonra bu bezi çıkarın ve musluğu akıtarak tıkanıklığın açılıp açılmadığını kontrol edin.

    2.karbonat ve sirke
    lavabonun deliğini kapatacak şekilde 1 su bardağı karbonat dökün. üzerine 1 su bardağı beyaz sirke veya üzüm/elma sirkesi dökün. karbonat ve sirke asidik reaksiyon oluşturacaktır. elinize eldiven takıp süzgecin tıpasını kapatın ve 30 dakika bekleyin. daha sonra tapayı çıkarın ve 1 litre kaynar su dökün, lavaboyu pompalayın. karbonat yerine evde alka-seltzer ilaç varsa birkaç tablet atın ve 1 bardak sirke dökün. sonra diğer işlemleri yapın .

    3.karbonat ve tuz
    lavabonun deliğinden 1 su bardağı karbonat ve ardından yarım su bardağı ince tuz dökün. birkaç saat bekletin. daha sonra üzerine 2 su bardağı kaynar su döküp pompalayın.

    4.elbise askısı veya spiral tel
    lavabo süzgecinin vidasını tornavida ile gevşetin ve süzgeci çıkarın. spiral teli hırdavatçılarda bulabilirsiniz. ya da evde kuru temizleyicilerin kullandığı ince metal bir elbise askısını açarak düzleştirin. telin uç kısmını kanca gibi eğin ve lavabonun deliğinden içeriye doğru itin. bu bükülebilir tel su kıvrımına eriştiğinde tıka
    ···
    1. 1.
      0
      Yararlı ne olursa olsun şuku
      ···
   tümünü göster