/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +4
    bir kere ezan kutsal bir şey değil. kuranda şüphesizki ezan sesiyle milletin kafasını gibmek çok hayırlı bir eylemdir diye bir şey yazmıyor. ayrıca ezanı allah bestelemedi bu kadar sahip çıkmaya gerek yok.

    ezan dediğiniz şey öyle müthiş bir anlam içeren çok uğraşılarak bestelenmiş muhteşem bir başyapıt değildir. haydi namaza gibi bodoslama arapça sözlerle insanlara namaz vaktinin geldiğini bildirmeyi amaçlayan bir çağrıdır. bakın tekrar vurguluyorum bu bir çağrıdır. ezan sesini dinlemek ibadet veya sevap falan değildir amacı sadece namaza çağrıdır ve bu çağrı milletin kafasını gibmeden yapılabilir.

    artık teknoloji geliştiğine göre isteyen kişi gider ezan okuyan saat alır veya alarm kurar hatta ezan sesini çok seviyorsa alarm sesini ezan sesi yapar ve bu arap bağırtısına sadece kendisi maruz kalır.ha bu arap bağırtısı çok hoşuna gidiyorsa sana çok huzur veriyorsa istiyorsan 24 saat tek başına dinleyebilirsin artık böyle bir imkanın var.

    bu ezan dinmez diye zütünü yırtanlarıda anlamıyorum. hayır yani bizim gibilere ısrarla istemediğimiz bir şeyi dinletince kafamızı gibince elinize ne geçiyor? zevk mi alıyorsunuz birilerini rahatsız etmekten?
    ···
   tümünü göster