/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +175 -48
    1) abd, 2002 yılında rte'ye uzun süreli bir iktidar sözü verdi.
    2) karşılığında, rte, türk seçmene abd/israil karşıtı bir imaj verse de, gerçekte abd'nin çıkarlarına uygun karakar vermesi istendi.
    3) rte'nin bu pazarlığına ilk darbe, kendi partisinin milletvekilleri tarafından, 2003 tezkeresinin reddi ile geldi.
    4) rte'nin iktidarına en büyük engel olan ordu, fethullahçıların yardımıyla, 2007'den sonra ergenekon/balyoz davalarıyla peyderpey feshedildi.
    5) suriye'de çıkan arap baharı'nın uzaması, kaçınılmaz olarak suriye kuzeyinde, abd destekli bir kürt devletinin kurulmasını kolaylaştıracaktı.
    6) rte, bunu bile bile, suriye'deki durumu kızıştırdı, öso'ya ve cihatçı bazı gruplara destek verdi.
    7) şu anda geldiğimiz nokta; suriye kuzeyi ypg'nin elinde; darbe girişimiyle iyice zayıflayan ordu'nun yaptığı suriye operasyon etkisiz kalıyor; daha birkaç yıl önce megri megri eşliğinde el ele kol kola birlikte halay çektiği barzani, bağımsız kürdistan referandumu düzenliyor.
    8) abd, ypg-pkk'ya son haftalarda yüzler TIR dolusu mühimmat gönderdi. bu mühimmat, gelecekte çıkması beklenen türkiye iç savaşında kullanılmaması içten bile değil.
    9) rte, bu olaylarla ilgili medya esiyor gürlüyor, iktidarını devam ettirmek için elbette bunu yapacak. ama fiiliyata gelince sessiz kalıyor, örneğin trump ile dünkü görüşmesinde mühimmat konusu gündeme bile gelmedi.

    uyanın beyler.
    ···
   tümünü göster