/i/Devlet

  1. 1.
    +8 -1
    Yarın güney sınırımızda; Kuzey Irak'ta peşmergeler referandum yapacak ve muhtemelen 1000 yıllık Türk yurdu Kerkük, Kürtleşecek. Lakin kimsenin gibinde bile değil.

    Tayyip'in Ankara'da bayrağını dalgalandırdığı, Akplilerin " seninle gurur duyuyoruz " diye slogan attığı Barzani; kendi televizyon kanalında (Rudaw) Türkiye'nin 28 ilini Kürdistan'a dahil ediyor. Bu bir savaş suçu olmasına rağmen bizimkiler göstermelik bir tezkere çıkarmaktan ileri gitmediler. Muhtemelen sınıra 2-3 tane tümen koyup "bir şeyler yaptık" sanacaklar.

    Bakın avradını gibtiklerim; orada bir Kürdistan kurulursa bunun sonraki ayağı (YPG eliyle) Kuzey Suriye, oradan da Türkiye'nin güneydoğusudur. Barzani başkanlık referandumunda boşuna "evet" propagandası yapmadı, başkanlık geldiğinde Güneydoğu Anadolu özerk bir devlet olabilecek, başkanlık federasyon demektir. Bunu isteyen tek devlette Amerika'dır. Neden? Çünkü ABD'nin gözünde Kürtler bir petrol bekçisidir. Bu adamlar boşuna milyarlarca dolarlık silahı beleşe dağıtmıyor YPG'ye.

    Bugün YPG militanlarının mühimmatı bizim bordo berelilerimizde bile yok. Herifler 15 senedir savaş sanatının anasını gibtiler. Neyse; o kürdistan kurulursa türkiyenin de bölünmesine şimdiden kendinizi alıştırın.

    hayat laklakla makarayla gırgırla geçmiyor, şimdi gelip boş boş mizah yapacak huur evlatlarının da şimdiden anasını zütünden gibeyim.
    ···
   tümünü göster