/i/Devlet

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +34 -4
    Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye'nin haline bak:
    “Yakalanırsanız ‘Hükümetin bilgisi dışında seyahat ediyoruz’ diyeceksiniz"

    M.Kemal Paşa ve Enver Paşa gibi adamlar olmasa koskoca Osmanlı Devleti kendi toprağına asker çıkaramayacak. Sonra Osmanlıcıyız kenke yeaa diyenlerin ağzına neden kürekle vuruyorsun diyenler oluyor da onun için bu noktaya dikkat çektim.
    ···
    1. 1.
      +5 -4
      Kesinlikle "Osmanlı Torunu" falan değilim ancak bu dediğinin bir mantığı yok. Gizli görev sonuçta bu. Devletin gücünün bi önemi yok. Örneğin ingiltere 1. dünya savaşında "Lawrence of Arabia" yı gizli görevde göndermedi mi? ingiltere o zamanlar zayıf mıydı Osmanlı gibi?
      ···
      1. 1.
        +10 -3
        Maalesef gizli görev değildi panpa, ingiltere'nin amacı kendi toprağı olmayan bir yeri işgal etmekti. Bizim amacımız ise kendi toprağımızı düşman eline kaptırmamaya çalışmaktı. Buna farklı açılardan bakamayız, bildiğin acziyettir bu. Arabistanblı Lawrence bir ajandı ve oradaki halkı kışkırtarak Osmanlı'dan ayırıp ingiltere mandasına bağlamaya çalışıyordu, yani bu bir acziyet değil zekadır.
        ···
      2. 2.
        +4
        ama bak kardeşim şurada söylediğin şey senin ideolojinin çelişkiye düşmesine sebebiyet veriyor Arabistanblı Lawrence bir ajandı ve oradaki halkı kışkırtarak e ATATÜRK(ve yandaşları)'te Libya'da ki halkı kışkırtıp, örgütleyip,yerlilerin anavatanlarını savunmasını ve osmanlı toprağını kaybetmemesini amaçlamıyormuydu? böylece osmanlı toprak kaybına uğramayacaktı.
        ···
   tümünü göster