/i/Tespit

  1. 1.
    +8 -2
    japonya pek kimsenin takip etmediği, altın jenerasyonundan habersiz olduğu bir milli takıma sahiptir.

    biz arda'ya, her maç 20 kez neredeyse ayağına gelen her topu içeri sallayan; ancak isabetli ve işe yarar orta yapamayan caner'e mahkum iken, japonya gençlere önem vermiştir.

    2018'de dünya kupasında yer alacak kadrosu aşağı yukarı şöyledir
    ...
    kalede:

    wakashimazu ( meiwa altyapısından yetişen wakashimazu kedi gibi reflekslere sahip olup, aynı zamanda karatecidir. wakabayashi gibi futbolu zevk için oynamaz, zengin bini değildir )
    ...
    savunma dörtlüsü

    ishizaki ( japonya'nın sabri sarıoğlu'sudur. çift ciğerlidir. pek teknik sayılmaz ama, rakibin sol açığına kene gibi yapışır. roberto'nun yeni sisteminde stoper olarak da kullanılmaktadır. kısa boyuna rağmen çevikliği ile göz doldurur)

    jito hiroshi: ( eski galatasaraylı servet giben, gökhan zan karışımı bir fiziğe sahiptir. top geçer , adam geçmez. obezite ile olan mücadelesini kazanmış, futbola odaklanmıştır )

    matsuyama : defansın gözbebeği. kafasına sardığı bantla tarz bir oyuncudur. bir savunma oyuncusundan beklenmeyecek kadar tekniktir.

    tachibana kardeşler : ( sağ ve sol bek mevkilerine evrilen, aslen ortasaha merkezli oyunculardır. teknik direktör roberto; hücuma hızlı çıkışlar ile katkı sunmaları için bu iki kardeşi dönüşümlü olarak bek mevkinde denemektedir. jimnastikçi olan bu iki kardeş, birkaç sene önce beşiktaş'ında gündemine gelmiştir )

    ...

    ortasaha

    jun misugi: türk futbolunun sergen yalçın'ı olan bu adam, hastalığı sebebi ile yeteneklerinin %100 'unu asla sergileyememiştir. dil altı hapları ile 60 dk'yı çok rahat çıkaran misugi; kız arkadaşı yayoi yoba ile tokyo evlendirme dairesinde hayatını birleştirmiştir.

    taro misaki : yancı rollerinde yitip gitmesine rağmen, rüzgarın oğlu diyebileceğimiz yetenrkli bir oyuncudur. kraldır.

    tsubasa: bu torpilliyi tüm dünya tanıyor zaten. ben hakkında fazla konuşmak istemiyorum.

    asbikubuhi: japon milli takımına devşirme usulü ile transfer edilen, halısahalarda izlemeye alıştığımız bir oyuncu tipidir. hani şu üstünde dandik bir amatör takımın forması olan, kilolu ancak teknik tipteki amcalar gibidir. asıl amacı ortasahadaki tsubasa bencilliğine son vermek. kojiro hyuga'yı uzun paslarla beslemektir. tsubasa yeniçerisinin trip atamadığı tek adamdır. kafasına eserse duran topları muallak tsubasanın elinden alır, tek kelime etmeden. kullandığı vuruş dağa taşa bile gitse, kimse çıt çıkaramaz. takımda zorda kalana kredi açar, hasta ziyaretlerine gider. arada sırada gençleri pikniğe zütürür, mangal yakar. bir nevi takımın abisi, ailelerin mahmut eniştesidir.

    forvet

    Nitta: çoğu futbolseverin gözünden kaçan inanılmaz bir forvettir. misaki'ye rüzgarın oğlu dediysek; bu rüzgarın kendisidir. mesafeleri kısa sürede alır. hayabusa şut adında özel bir vuruş stili vardır. ootoma altyapısında başladığı kariyerine, nankatsu altyapısına geçerek devam etmiştir.

    Kojiro Hyuga: Hakkında kitap yazılır. alemin delikanlısıdır. aslen mardinlidir. babası hayatını kaybedince, ailesine bakabilmek için hem çalışır, hem okur. tsubasa gibi zengin bebesi değildir. Kojiro'nun en büyük hayali bir futbolcu olmak ve anasını milletin temizliğine, çamaşırına gitmekten kurtartmaktır. Hırçın bir çocuktur. Kazanmak benim karakterimdir diye ünlü bir sözü vardır. Akranları reina'ya takılırken, o sakat ayağını kuvvetlendirmek maksadı ile dalgalara karşı şut çalışır. Kaplan şutu ile ortalığın dıbına koyar. yırtıcı forvet tanımına uyan en kıymetli oyuncudur.
    ···
   tümünü göster