/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +2 -10
    Kuran ortadğu masallarının bir araya getirildiği bir kitap
    ···
    1. 1.
      0
      Sen kuranikerimdeki bilimi bilmiyorsun o zaman biraz sonra editde sana o mucizeleri atacam

      https://youtu.be/l2vkoBvTe6I buyur dinleyip sonra kurandan acip bakabilirsin
      ···
      1. 1.
        -1
        Kurandaki mucize diye verilenlerin çoğu yalan
        Yeni hiç bir şey yok sağdan soldan toplama
        ···
    2. 2.
      0
      Anlayamadığın için sana masal gibi geliyor kardeş
      ···
    3. 3.
      0
      https://youtu.be/l2vkoBvTe6I buyur
      ···
    4. 4.
      +1
      zhuahuahuahuauahauhdapwodjawoıj bari zakir naik vermeseydin zuhaadğsaıjdpawkodawkğpkaoa bu adam tam bir gerizekalı pampa, ümpstat popcorn'la aynı imam hatipten terk auhdasudhasdğaağağahahaha kuranda su döngüsü 1400 yıl önce anlatılıyordu tmmam mı?! ahuzuhauhaauh
      ···
      1. 1.
        0
        Sen ne çesit bir salaksin la vallahi Allah akil fikir versin sana yazik aç kurana bak sadece 1 ornek bile dogru olsa 1400 sen once bilmenin mucizesine bir bak (tabiki bana gore hepsi dogru misal verdim acip kendin okusan anlayabileyegin 1 sey bile olsa (ki kesinlikle anlasilir seyler) )
        ···
      2. 2.
        -1
        kuranı zaten okudum pampa. zakir naik'in kurandaki su döngüsü iddiasında verdiği surelerin hepsine ayrıca tek tek baktım. içinde su geçen bütün sureleri sayıyor keçi sakallı, "yağmuru allah yağdırır" diyen sure dışında hiçbirinin su döngüsüyle uzaktan yakından ilgisi yok, yağmuru allahın yağdırdığını söyleyen surenin de bilimselliği böyle işte. bu herif dolandırıcı ve şarlatandan başka bir şey değildir.
        ···
      3. diğerleri 0
    5. 5.
      0
      Ben acfim okudum gayette mantikli anladim kendi kanimca ama bazi seyleri anlaman için arapca kelimeleri bilmen şart
      ···
      1. 1.
        0
        a*apça okuyunca birden yeryüzündeki sular buharlaşır, bulut olur, yağmur olarak yağar, yeraltı sularına karışır neyin mi yazıyor? anlamadım demiyorum zaten, gayet anladım her ne kadar rezalet bir dili olsa da kuranın. zakir naik yalancı bir huur çocuğudur diyorum yalnızca. buna bir yanıtın var mı?
        ···
    6. 6.
      0
      (39/ZUMER-21: Görmezler mi göklerden yağmur indiren ve onu su kaynakları şeklinde yeryüzünde akıtıp duran Allah'tır. Ve sonra onunla çeşitli renklerde ekinler yetiştiren, sonra da onları kurutan O'dur. O zaman sen ekinlerin sarardığını görürsün; ve sonunda Allah onları toz haline getirir. Şüphesiz bunlarda akıl iz'an sahipleri için gerçek bir ders vardır!)
      bak daha neler gelecek bak iyi izle

      (25/FURKÂN-53: Birinin suyu tatlı ve susuzluğu giderici, diğerininki tuzlu ve acı iki denizi salıveren ve aralarına bir engel, aşılmaz bir serhat koyan O'dur.)

      21/ENBiYÂ-30: inkâr edenler (kâfirler), semaların ve arzın bitişik olduğunu görmediler mi? Sonra Biz, o ikisini (birbirinden) ayırdık. Ve her canlı şeyi sudan yarattık. Hâlâ inanmazlar mı?(al sana big bang başlangici)

       (20/TÂHÂ-53: «Yeryüzünü sizin için bir döşek yapan, oradan sizin için yollar açan ve gökten bir su indiren O'dur.» işte biz o su ile türlü türlü bitkilerden çiftler çıkardık.)(çifter çifter ve bitkiler yani erkek-dişi bu bilimde daha 50 -100 yillik bir geçmiştedir)

      6/EN'ÂM-38: Yeryüzünde gezen her türlü canlı ve (gökte) iki kanadıyla uçan her tür kuş, sizin gibi birer topluluktan başka bir şey değildir. Biz Kitap’ta hiçbir şeyi ekgib bırakmadık. Sonunda hepsi Rablerinin huzuruna toplanıp getirilecekler.)(bak hele yav arabistandan hayvan topluluklarinin grup halinde gezecegini soyluyor (sürü)

      (16/NAHL-68:69). (16/NAHL-68: Ve bir de, Rabbinin arıya: “Dağlarda, ağaçlarda ve insanların hazırladıkları kovanlarda, kendine yuva edin.(16NAHL -69)Ve ona: “Sonra bütün meyvelerden yiyerek bal toplayıp ve mutlak bir boyun eğmişlikle Rabbinizin yollarını izleyin” diye vahyettiğini düşünün. işte bundan dolayıdır ki, onların karınlarından çeşitli renkte ballar çıkar, onlarda şifa var insanlara. Şüphe yok ki, bunda da düşünen kimseler için ders ve ibretler vardır.)(tabi canim Allah(c.c) haşa yok Hz.muhafazid (s.a.v) kendi kafasina gore uydurmus ve arilarin ballari karninda biriktirdiğini soyluyor ve ne hikmetse balin şifa oldugunu soyluyor bilim adamlari 1000 yil sonra balin içinde insanlara antiseptik (iyileştirici madde) olduğunu bilimsel olarak açıklıyorlar) Vallahi YAZiK Yol yakin ALLAHA DÖNDÜN KARDEŞLERiM

      (29/ANKEBÛT-41: Allah'tan başka dostlar edinenlerin durumu, örümceğin durumu gibidir. Örümcek bir yuva edinir; halbuki yuvaların en çürüğü şüphesiz örümcek yuvasıdır. Keşke bilselerdi!) 

      (16/NAHL-66: Davarlarda da sizin için bir ibret vardır. Onların karınlarında kan ve dışkı arasından çıkan ve içenlerin boğazından kolaylıkla geçen halis bir sütle sizi besleriz.)(AL SANA iNEĞiN NASiL SÜT YAPTiGi BU AYETTEN TAM 1000 sene sonra ortaya cikan fizyolojik gerçek)

      (Mi'MiNUN 13-14-16): Ve elbette biz, kilin bir özünden insanı yarattık. Sonra onu sıkı bir pansiyona sperm düşürdük. Sonra, sperm damla yapışkan bir pıhtı haline getirdik ve pıhtıyı etten bir yumak haline getirdik ve topladık, kemikler yaptık ve kemikleri etle örttük. Sonra onu başka bir yaratılış haline getirdik. Öyleyse müjde, yaratıcıların en iyisi olan Allah'tır.(işte size bilim)

      KiYAMET SURESi (2-3) insan, kemiklerini toplayıp birleştiremeyeceğimizi mi sanıyor?﴾3﴿ Evet, parmaklarına varıncaya kadar yeniden yapmaya gücümüz yeter. ﴾4﴿ Fakat insanoğlu önündeki zaman içinde de günah işlemeye (bugünden) istekli durur.(PARMAK iZi == PARMAKLARiNA VARiNCAYA KADAR YAPMAYA GUCUMUZ YETER)
      Tümünü Göster
      ···
      1. 1.
        -1
        allah yağmur yağdırır dediğinde su döngüsü mü ortaya çıkmış oluyor pampa. bu suları bir de yukarı kaldırması gerektiği kısmı unutmuşsun sanırım. ben içinde su sözcüğü geçen bütün sureleri okudum zaknafein sağolsun. bu iddia yalandan başka bir şey değildir. buraya atıp kanıtmış gibi gösterebileceğin diğer surelerin özetleri;
        nur 43 - allah bulutları istediği yere zütürür, dilediğinin kafasına dolu ve yıldırım atar.
        rum 24 - allah yıldırımlarla kişileri korkutur ya da umutlandırır, yağmur yağdırır (yine... ) ölü toprağı diriltir.
        rum 48 - allah yel estirir, bulutları istediği yere zütürür, içlerinden yağmur yağınca a*aplar sevinir.
        kaf 9 - allah yağmur yağdırdı. a*aplar ekin biçti.
        mülk 30 - bütün sular yeraltında olsa n'apabilirdiniz ki?

        hani nerede su döngüsü?
        ···
      2. 2.
        0
        Bana ozetle gelme ayetin kendisiyle gel yukaridaki ayetlerle gel o ayetin tamamida budur : (67/MULK-30: Şunu da söyle: "Bir sabah suyunuz çekiliverse, kim getirecek fışkırıp akan bir su size?") 
        ···
      3. 3.
        0
        bunların tamdıbını senin zaten biliyor olman gerekli pampa, özet geçiyorum çünkü bu özetten başka bir şey söylemiyor bu ayetler. bunların hiçbirinde de su döngüsü yok gördüğün gibi. çoğu bitki hem erkek hem dişi üreme organlarına iyedir ayrıca, lisede biyoloji görmedin mi? bunun yanısıra bitkilerin erkek-dişi olarak ayrılabileceğini bilimin 50-100 yıldır olduğunu iddia etmen komik değil mi gregor mendel bile 133 yıl önce ölmüşken, lisede hiç tarih görmedin mi? allah adem'i hicr 26 ve rahman 14'te kupkuru bir çamurdan yaratmışken, burada bütün canlıları sudan yarattık demesi gülünç değil mi? onu geç, hicr ve rahman çamura kupkuru derken, aynı çamurun saffat 11'de cıvık bir çamura dönüşmesi yazım hatası mıdır kusursuz kurandaki?
        ···
      4. 4.
        0
        arıların ballarını karınlarında taşıdığı... ne? bilimde 100-200 yıl... aynı dili mi konuşuyoruz?
        https://www.youtube.com/watch?v=x7cX2cjFunw
        gözlerinle baktığında, balın ağızlarından çıktığını görebiliyorsun.
        valencia'da bulunan m.ö. 15k'ya tarihlendirilen arıcılığı anlatan duvar resimleri var. m.ö. 3k'ya tarihlendirilen, mısır'da nil ırmağı boyunca profesyonel arıcılık yapıldığını anlatan metinler var. yalan söylediğinde ortaya çıkmayacağını, kimsenin hiçbir şey bilmediğini mi düşünüyorsun?
        ···
      5. diğerleri 2
    7. 7.
      0
      Bir sabah suyun cekiniverse diyor yani buharlaşmadan bahsediyor sonra fiskirip gelen suyu kim verecek(yağmuru) size diyiyor neyini anlamadin.O çamur olayini aciklayacagim yarin uzun iş olayin kokunu cozmen gerekiyor
      ···
      1. 1.
        0
        zütünden atma pampa gözünü seveyim, yalan günah değil mi senin dininde? al tefsiriyle birlikte mülk 30.

        https://kuran . diyanet.gov.tr/tefsir/M%C3%BClk-suresi/5271/30-ayet-tefsiri
        Allah’ın kudretini, lutufkârlığını yeniden hatırlatan bu âyet 15 ve 21. âyetlerle bağlantılı olup kuvvetli ihtimalle Hz. Peygamber ile müşrikler arasında geçen bir tartışmanın sonucu olarak onlara yöneltilmiş eleştiri ve uyarı amaçlı bir sorudur. 15. âyette Allah’ın yeryüzünü kullanışlı hale getirdiği ifade edildikten sonra insanlardan O’nun yarattığı rızıklardan yararlanmaları istenmiş; 21. âyette de rızkın Allah’a ait olduğu, O verdiği rızkı kestiği takdirde rızık verecek birinin asla bulunmayacağı bildirilmişti. Burada da rızıkların en önemlisi ve hayatın ana unsuru olan suyun yerin derinliklerine çekilmesi halinde Allah’tan başka yeryüzünde su yaratacak bir gücün bulunmadığına işaret edilerek, böylesine eşsiz kudretin sahibi yüce Allah’ı bırakıp da bâtıl tanrılara tapanlar, ne kadar yanlış bir yolda oldukları üzerinde düşünmeye çağrılmaktadır.
        apaçık allah bütün suları yaratmıştır, elinizden alırsa yarrağa yan basarsınız diyor. olmayan bir şeyi var gibi göstermek için kaç takla atman gerek, zaknafein gibi sen de dolandırıcısın herhalde, keçi sakalın tutuşunca yalana sığınıyorsun.
        ···
    8. 8.
      0
      Kardeş bunu geç onucsenin attigin seyden yorumladim kb ama diğerler yazgiblaeima bak bir iki denizi tuzlu ve tatli arasina engel koyduk diyor ilk olarak 1962 de Aden Körfezi ile Kızıldeniz’in birleştiği Mendep Boğazında sonra ise tum denizlerde birleşmeyi engelleyen bir şey var bu sadece bir ornek bu arada sen ateistmisin
      ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster