1. 1.
    +5
    Gözümün Nuru

    Mektubunu defalarca okudum.Şu cephede, kanla sulanmış bu topraklarda dahi bir bahar kokusu aldım. Son günlerde aldığım tek güzel haber bu sanırım. Bir evladımız olacağını müjde etmişsin. Doğacak evladımın istikbali ve doğuracak nice izzetli türk anasının namusu için ateş hattında cefaya göğüs germekteyiz.

    Her gün türlü musibetler ve çetin çatışmalar ile geçmekte. Güney cephesinde yaşadığımız kayıpların yanı sıra pek çok kıdemli leşkerimizi de esir aldılar. Neferlerin pek çoğu iklim koşullarına uyum sağlayamıyor. Erzağımız hızla tükeniyor. Uzun süren direnişimizin akamete uğrayabileceği ihtimali ile teessür içindeyim. Lakin Allah'tan umut kesilmez. Her gün fetih suresini okuyor ve muzaffer olmayı niyaz ediyorum. Biliyorum ki; burada yaşanacak bir talihsizlik şahsımı değil ümmeti zedeleyecektir.

    Allah nasip ederse şafakla beraber bir yarma harekatına girişerek, mümkün olursa çekilmek durumunda kaldığımız müstahkemleri ele geçirmek niyetindeyiz. Şayet bunda başarılı olursak; esirlerin takası ihtimali de mevcuttur.

    ingiliz albayı ile yapılan görüşmelerde göndermiş olduğum elçi ;

    islam topraklarında müstemleke milletlerin kanlarını dökmek istemediğimizi beyan etmiş. ingilizler kendi birlikleri ile değil, hint askerleri ile hücum ediyor. tekbir getirdiğimizi duydukları vakit pek çoğu içine düştükleri elim oyunun farkına vardı.

    Şanlı bayrağımızı küffarın kalbi üstüne dikmeye malik olacağımız günler yakındır !

    Hasretle gözlerinden öperim.

    Mülâzım-ı evvel Recai

    edit: Recai Bey bu mektupta bahsettiği harekatta şehadet mertebesine erişmiştir. Mektubu göndermek nasip olmamıştır.
    ···
   tümünü göster