/i/Tespit

  1. 26.
    +6
    Kapanmak din değildir.Din davranıştır, inanistir,kalbin temizligidir.Ben bir hristiyanim fakat cocuklar için dusundugum şey bu:
    Belli bir dusunce yaşına gelinceye kadar dinsel baskı yapmamak gerekiyor. Tanrının olduğunu, gunahlari basit bir sekilde anlatarak. Yatip kalkarken yemek yerken dua ettirerek belli bir yasa gelmesi yeterlidir. Tabiki bunun yaninda cocugun sosyal yeteneklerinin gelişmesi önemli. Böyle bir şekilde temiz bir birey yetisecegine inanıyorum. Inancin derinine ise belli bir yastan sonra girilmesi gerektiğini düşünüyorum.
    Cocuga tanriyi, tanrinin bizden ne istedigini ogretip, terbiye verip sosyal ve zekasal olarak gelistirmek herşeyden önemlidir. Kapanma durumununda belli bir yastan sonra olması gorusundeyim.
    ···
    1. 1.
      +1 -6
      Benim dinimin gereği kapanmaktır.
      Bu her müslüman kadına fazdır.
      Küçükken neden aşılamaýım ki çocuğuma? çocuğumun doğruyu benimsemesini tabiki isterim. çünki bu zamanda boş kafa çok kolay bi şkilde dolduruluyor. Bu yüzden ben çocukluktan itibaren dinimin gereklerini öğretmeliyim.ben yapılan bu hareketi yuzde yuz dogru bulmuyorum. ayrıca ne kadar baskı altında yetişsede anne babası müslüman dindar, kızı/oğlu ateist vs. Olan birçok aile var.

      Hz. Peygamber :, “Her doğan, islâm fıtratı üzerine doğar. Sonra, anne-babası onu Hristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar.” (Buhârî, cenâiz 92; Ebû Dâvut, sünne 17; Tirmizî, kader
      ···
    2. 2.
      +5
      çocuk o kardeşim, çocuk birsey calsa kolunu kesecekmisin? Kendin soylemissin iste, baskı yapmak çocuğu musluman yapmaz diye.Kim tahrik olacak kucucuk cocuktan, kimden sakindiriyorsunuz kucucuk çocuğu.Çocuk oyun oynar, eğlenir,mutlu olur ve sosyallesir. Bunları tadinda yapar tabi yoksa şımarık olur ve aileye problem yaratır. Aşırı din baskisi ile buyurse pgibolojik sıkıntılar yaşar. Cocuklarin ihtiyacı eğlenmek sosyallesmek ve tanrinin varligidnan haberdar olup sukretmektir. Kucucuk cocuga katolik kateşizmi veya anlamadigi dildeki kuranı arapça okutursan durmadan sıkıntı ceker o çocuk hayatta.
      Kardeşim sen cocuguna dininin gereklerini ogretiyorsun fakat bir hristiyan ailesi ogretince cocugu yoldan saptirdigini soyluyorsun hadisle bunu belirtiyorsun.Ne kadar mantikli?
      ···
   tümünü göster