/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +35 -1
    Atatürk, eğitimde, üretimde, bilimde ve sanatta ilerlemiş, çağdaş bir Türkiye istedi. Bu yolda sağlayabileceği her türlü imkanı sağladı ama biz sahip çıkamadık. Sorun Atatürk’te değil arkadaşlar. Onun ilkelerini ilerletemeyen bizleriz.

    Kendini Atatürkçü sananlar ülkeyi terk etmek istiyor, modern yaşamı oranı buranı açmak sanarak karşı çıkanlar var. Bu hale gelmemizi biz sağladık arkadaşlar. Bir de başkalarına suç atarak bu durumun düzeleceğini sanan kesim var tabi. “Siz kötüsünüz, siz hep böyleydiniz, biz muhteşemiz” söz kalıbını kendi yaşam felsefesi ilan ederek vatanı kurtardıklarını sanıyorlar. Başkalarının fikirleriyle idealleriyle dalga geçerek kendini milliyetçilik tasladıklarını sananlar var. Insanların etnik kökenleriyle dalga geçenler var. Futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutanlar var. Insanların seçimlerine, kıyafetlerine, inançlarına, zevklerine karışıp aşağılayanlar var. Bu mu eğitimde, bilimde, sanatta ve üretimde gelişmiş Türkiye? Atatürk bunu mu istedi?

    Hepimiz Atatürk’e ihanet ettik.

    Bu iş böyle düzelmez arkadaşlar. Bu yazıyı okuyan herkesden bir özeleştiri yapmasını istiyorum.
    ···
    1. 1.
      +1
      Valla sonuna kadar haklısın, Atatürk'ün en büyük savaşı cahilliğe karşı olandı, fakat ömrü yetmedi, ve biz de bu savaşı kaybettik
      ···
    2. 2.
      -2
      insanların etnik kökenleriyle dalga geçilmesin diyorsun ama Atatürk yaşasaydı kürtlerin ağzına sıçardı

      He onun haricinde haklısın
      ···
      1. 1.
        +2
        panpa önce Atatürk'ü öğren, sanırım Atatürk'ü ırkçı seviyede Türk milliyetçisi sanıyorsun ki öyle değil. Bugün savunduğumuz milliyetçiliğin mimarı kendisidir, ama bu bize ulusal bir kimlik kazandırmak içindir. Osmanlı halkı ümmetçi toplumdu, halkı o kılıftan çıkarmak için Türkçülüğe önem vermiştir, araştırmaları ve yaptıkları da bunu gösterir. Bunu yaparken de diğer milletleri dışlamamak için özen göstermiştir, "Ne Mutlu Türküm diyene" diyoruz, "Ne mutlu Türk olana" değil. Ama öbür halkların taviz göstermesi gerekti, ulusçu bir devlet oluşması için. Ne Kürtler anladı bunu ne biz. Örnek vereyim, Amerikan birisi ispanyol asıllı Amerikan'ım der ya, bizde de Kürt asıllı Türk'üm diyebilmeliydi. Etnik farklılığımızı kullanarak halkı ayaklandıran hep batılı emperyalistler oldu, farklılaşan biz. Bir şey daha ekleyeceğim, Atatürk o kadar anti emperyalist bir insandı ki, Rusya'nın Azerbaycan işgaline göz yumacağına dair belge var denir, cumhurbaşkanlığını bırakıp Suriye'de halk ayaklanmasına öncülük edeceği söylenirdi. Batılı ülkelerin işgali altındaki Arap devletlerinin hepsinde bildirgeler dağıttırmıştır ayaklanın diye, Afrika'daki son toprağımız olan Trablusgarp'ı savunmak için gitmiştir. Türkçülüğü ağır basıyordu diğer halkları giber atardı diyorsan hala kendinle ve bu bilgilerle çelişirsin.
        ···
    3. 3.
      0
      Ama içkiiçiyırdu
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster