/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 26.
    +9 -1
    Başladım kalp masajı yapmaya bir umut deniyorum, taktım kulağıma steteskop'u bir yaptım yok.
    2. Masajı yaptım yok.
    3. Masajı yaptım yok.
    4,5,6,7,8,9,10,11 hayat durdu gözümün önünde artık kilitlenmişim ağır çekimdeyim sanki devam ediyorum Yaallah bismillah dedim. 12. de beyler Tam 12.de çocuğun kalp atışlarının sesini duymaya başladım nasıl sevindim anlatamam Allahıma şükürler olsun, hayatımda ilk defa kalp masajı yapmıştım. Ortam pis tabi sardım yarasını babasına teslim ettim çocuğu, çıkarıyorlar dışarı Babası diyor diggat edin yavruma, Bora ağanın babası oğlun nasıl Bora diyor, Allahıma şükürler olsun diyor. Anası orda halaa eze gurbane oğıııl diye feryat ediyor, ben buruk bir sevinç biraz hüzünle izliyorum.

    Bora ağanın babası bu da digerleri gibidir diyor.

    Millet bağırmaya başlıyor biz köyümüzde dohtor istemiyoruz lan o an yerin dibine gömüldüm sanki ben suç işlemişim, benden önceki orosbu cocuklarından örgüt mensubu olanlar bile varmış ileriki zamanlarda anladım, terör örgütü pkk'ya ilaç yardımı yapıyormuş para karşılığı. Onlara da şimdi biraz da olsa hak veriyorum, ama yani bu kadar da olmaz.

    Bora ağanın bağırışı susturuyor hepsini, Hepiniz susuuuuuuun! Susuuuuun, SUSUUUUUN!. Oğlum iyi oluncaya kadar dohtor burda galacağ, bana dönüyor bakıyor, öyle değil mi doktor? diyor.

    Suratına bakıyorum sadece, sadece bakıyorum, sadece. Ama o bakışın altında senin ben şerefini haysiyetini namusunu siikeyim huur çocuğu cümlesi yatıyor, diyemiyorsun sadece bakıyorsun. Bora ağa bağırıyor haydeeee hayde gideliiiim yörüyüüüüün. Hepsi dağılıyorlar,

    Hemşire dönüyor bana, ilk defa bir ameliyat gördüm. Hem de bu şartlar içerisinde, belli ki iyi bir doktorsunuz, diyor.

    Yarım yamalak buruk bir tebessümle sağol diyebiliyorum sadece. Sağol... Sen bora ağanın oğlunun yanına git onu güzelce yatır diyorum.

    istediğiniz bir şey var mı? diyor.

    Bu geceyi geçirebilecek bir yer, diyorum sadece.

    Yanımızda bizi dinleyen çocuğa, doktoru lojmana zütür. Diyor. o da Tamam diyor...
    Çocuk beni eve zütürdü, içeri bi girdim darmadağın orayıda dağıtmışlar 2 saat evi toparladım, yolda aldığım azıkları bavula koymuştum, onlardan çıkardım 2 - 3 atıştırayım dedim açlıktan ölcem. Ama gel ki boğazdan geçmiyor o 2 lokma yiyemedim, tam o sırada Hemşirenin sesi geldi kapının önünden, Doktor bey. Doktor bey. cam zaten kırık ordan bakıyor.

    Ne oldu?
    Bir kız vurulmuş yetişin doktor bey, belki kurtarırsınız.
    Hemen ilk yardım çantasını al dedim. Bende hiçbirşey almadan fırladım peşinden. Zaten sağlık ocağı lojmana yakındı, o kadar büyük bir köy de değil hani 10 dakika geçti geçmedi bi eve girdik hemşireyle.

    Kızın boynuna attım elimi nabız yok, bileğine attım yok. Ölmüş! Ölmüşşşş ölmüşşşşş! Defalarca ölmek istedim o an yediremyorsunuz beyler yediremiyorsunuz kendinize Doktor olanlarınız anlar halimden ancak, Gözlerim hafif doldu, Hemşire steteskop'u uzattı, başımı eğebildim sadece. Sadece o gibik başımı eğebildim. Anası başında feryat ediyor... Babasının abisinin gözünde tek bir gözyaşı yok, Neden mi kaçan doktor vardı ya hani bu kızın namusunu bozmuş, töreye kurban gitti kız yani anlıycağınız, 8 yaşındaki kardeşi vurmuş 8! Düşünün nasıl bir yer olduğunu...

    Anası halaa ağlıyoooor ooooooooooy gurbaneeeee gözümden yaşlar süzülüyor, boğazım düğümlenmiş. Anası sarılıyor öpüyor, kızın başına başörtüsü örtüp kapatıyorlar. Usulca ayağa kalkıyorum. O an kendimden nefret ediyorum, benim suçum gibi geliyor bana. Sanki ben vurup öldürmüşüm gibi. işte böyle bu adamlar beyler hafife almayın doktorların işini, Köyün Ağası kızın babasına Bedir, diyor. Cenazeyi kaldırmak lazım böyle olmaz günah diyor. Adam kızına bakıyor donmuş, Ağa bidaha bedir diyor duymuyor musun beni? diyor. Çocuk böyle ortada mı kalacak?

    Bu kadar ağa diyor, benden buraya kadar diyor. Baba işte böyle baba, namus böyle birşey orada hani batıda birbirinin yan yana takılırken anasına söven gençler varya heh bi yaşasalar orda görseler...
    Dahasını isteme diyor babası dönüp arkasını gidiyor. Abisi giriyor sana konuşması golaydır ağa diyor. Hele bi sağına soğuna bağ görürsün bu milleti hepsi bizim rezilliğimize dökülmüştür, diyor.

    Ağa bidaha Bediiiiiir. Diyor. Kızın abisi.

    Yeter artıh garışma işimize. Diyor.

    Sakin olun beyler diyorum. Bana dönüyor

    Sen ne konuşuyorsun lan, Allahtan belanımı ararsın seni ırz düşmanı nerde sahlıyorsun o iti söyle!. Diyor yine şerefsiz. Ulan benim tanımadığım bir adamla ne alakam olabilir aptal huur çocuğu diyeceksin.

    Ama diyemiyorsun adam zaten anlamıyor seni o bildiğini okuyor, töreyi okuyor.

    Sakin olun lütfen, kendinize gelin, kimseyi gizlediğim yok bu olayla bir ilgim olmadığını söylemiştim. Diyebiliyorum sadece ananı bacını gibeyim demek yerine ağzının ortasına geçirmek yerine...

    Çocug mu gandırıyorsun sen be bilmiyormuyuz sizi, hepiniz aynısınız, rezil herifler diyor gırtlağıma sarılıyor. Ağa bağırıyor gençleeeeeeer. Bu binin babası bağırıyor Reşooo ismini gibtiğim bini.(sinirlendim yine kusura bakmayın). Yeter artık diyor babası. Bitti. Diyor, bırakıyor yakamı...
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster