/i/Para

  1. 1.
    +5 -1
    Dötüncü nesil bi abiniz olarak çok gördük elhamdülillah çok geçirdik..

    Bunlardan biride giyim piyasası;

    Daha önce çalıştığım veya şuan çalışıyor olduğum firma(lar)dan yola çıkarsak ilk kurnazlık iade;

    Örnek vermek gerekirse cebinizde 400 lira olsun diyelim; yarın düğün var ve ceket/elbise lazım. Girdik bi markaya mesela h&m(marka önemli değil yasalar gereği hepsinde geçerli) ürünü alıp 30 gün içinde kokusu yoksa yıpranmadıysa vücut şeklinizi almadıysa iç etiketini sökmediyseniz ve fişi duruyorsa iade edebilir tek seferlik kıyafet alıp giyip ertesi gün falan iade edip paranızı alabilirsiniz.

    Burda ufak bir ayrıntı belirtmek istiyorum ödemeyi nakit değilde kartla yaparsanız daha az neden iade ediyorsunuz sorusuyla karşılaşırsınız. iade sırasında nakit iadelerde kasadan para çıkacağı için ekstra yönetici onayıda alınır ve gelip size mağaza müdürü neden diye sorabilir. Aslında sanane lan yannanım desen dahi almak zorunda ama yinede uğraşmaya deymez.

    ve işin en güzel tarafı ne biliyormusunuz?

    sınırsız iade, sınırsız değişim



    fişi kaybetmediğiniz sürece sınırsız bir şekilde değişim de yapabilir iadede yapabilirsiniz kimsenin size napıyon be amk demeye hakkı yok (:

    Geldik ikinci tüyomuza



    Etiket vurgunu






    Özellikle yurtdışından ürün gelen markalarda yapabileceğiniz büyük bir çakallıktır bu. Başta zara hm mango olmak üzere ürünler yabancı para birimi etiketi ile gelir ve mağaza tl etiketi basılır.

    Hemen kuralı anlatıyorum çok net: Müşteri gördüğü fiyattan ürünü alır.

    So,




















    hemen şu örnekten yararlanalım. Resime gördüğünüz üzere fiyat 299.95. Yani ülkeye vergisi şusu busu düşünce 59 euroya falan girmiş. Şimdi biz bu etiketi gidip söküyoruz ve üstüne yine etikette belirtilen ürün cinsinin geçtiği daha ucuz etiketi yapıştırıyoruz. Mesela örnekte mont yazıyor etikette gidip mont etiketi sökün yapıştırın üstüne ve kasaya dğru gidin.

    Bunu kalabalık günlerde yapmanız sizin yararınıza olacaktır. Cünkü bu tip işlemlerde yönetici onayı alınır ve boş bi günse yönetici veya kasiyer sizi ikna edip yanlış basılmış ama fiyatı bu gibi şekilde ikna etmeye çalışabilir. Yoğun günlerde bunla pek uğraşamazlar. Günlük cirosu 150-300 milyar olan mağazalar sizin 50-60 lira ekgib vermenize pek takmazlar inanın * Yalnız yine örnekten gidersek diyelimki 229 değilde gittik 189 luk etiket bastık fişimiz o fiyattan kesilir ve iade değişim zamanı ödediğiniz fiyat üstünden işlem yaparsınız.

    şimdi asıl komboyu duymak istiyormusunuz??



    ürün etiketinin fiyatını değiştirin ve ürünü alın ertesi gün başka bir ürünle değiştirin sonra ertesi gün onu iade edin öbürünü değiştirin...

    kazak diyelim bu ürüne 89 luk kazağı 59a alın ve 59 lira vererek haftada 2 defa ürün değiştirin * )

    Ve asıl bomba ne biliyormusunuz; biz bu olaya karışanlara katıksız fakir cahil huur çocuğu diyoruz. Ve vatana millete bu yararsız bu insanların ölmesini temelli ediyoruz
    ···
   tümünü göster