/i/Tespit

  1. 1.
    +235 -11
    Peki neden? Gelin inceleyelim. inci Sözlük 19 Aralık 2009da Serkan inci ve ismail Alpenin kurduğu katılımcı sözlük tarzında bir sayfadır. Katılımcı sözlüklerin popüler olduğu bir zamanda kurulduğu için ismini zamanında duyurmuştur. Fakat zamanla içerdiği kitle ve adminlerin yetersizliği nedeniyle kısa bir sürede düşüşe geçmiştir. Ve bu Serkan inciyi hayal kırıklığına uğratmıştır çünki ilk başlarda ekşi sözlükle kıyaslanırken sosyal medyada değeri azalmıştır. Ünlü kesim rahatça ben ekşi sözlük kullanıyorum derken inci sözlük kullandığını kimse dile getirememiş dile getirenler ise aşşağılanmış hor görülmüştür. Zamanla kullanıcı sayısı azalmış sözlüğün ideolojisi aşşağılanmaya başlanmış sözlüğü kullananlar dahi sözlüğü kötülemeye başlamıştır. Bunların içeriside Serkan inci ve diğer modlarda bulunuyor tabiki.

    En sonunda modların çoğu sözlükten iğrenmiş sözlük halkıda modlardan iğrenmiş duruma gelmiştir. Modlar aylarca sözlüğe girmeyip sözlük insanlarını küçük görüp muhattap olmamaya başlarlar bir süre sonra. Modlar sözlüğü öylece ölüme terkeder, başarısız projelerini. Belkide kendilerine yediremedikleri için sözlüğün bu halinin sebebini kullanıcılara atmakta bulurlar kaçışı kendi başarısızlıklarını. Oysaki hergün twitterda ekşi sözlükte gezinen modlar kendi yapıtlarına ayda yılda bir uğrar olurlar.

    Ve şunun bilincine varın bu sözlük şuanda ölmüş bir sözlüktür. Gömüleceği güne kadarda reklamlar ile Serkan incinin cebini doldurucaktır sadece.

    Peki sözlük nasılmı kapanıcak? Şuandada olduğu gibi hiçbir admin sözlüğü geliştimek için uğraşmıycak hiçbir yenilik hiçbir düzenleme gelmiycek namik dışı modlar aktif olmıycak kitle günden güne azalıcak sosyal medya liseliler küfürbazlar abazalar diyerek inci Sözlük kullanıcılarını hor görmeyi arttırıcak. En sonunda dışarıda insanlar telefonumuzdaki uygulamanın simgesini görmesin diye uygulamayı gizliycez belkide silicez. Şuanda zaten yaş ortalaması çok düşük olan sözlüğümüz biz yani bu nesilde hatrı sayılır yaşa geldiğinde çoluğa çocuğa kavuştuğunda bir zamanlar evimiz yuvamız belkide eğlendiğimiz tek yer olan sözlüğü sonsuz bir karanlığa zütürücek bu olanlar 0 aktif kullanıcıya... Sirkan hazretleri lütfedip uygulamayı kapatıcak lütfetmezse namik uygulamanın fişini çekicek ve büyük ailemizi hiçliğe uğurlayacağız...
    ···
   tümünü göster