/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1108 -582
    cunku bana giren cikan yok. neden mi?

    1) ben ve ailem, hayatimiz boyunca siyasal islamcilara oy vermedik. haliyle menderes, ozal, demirel ve erdogan donemlerinde yasanan sacmaliklar bizim sucumuz degil. (yaklagib 60 yil tek basina sag partiler yonetti ya hani ondan. siz chp zannediyorsunuz tabi)

    2) ulke ekonomik olarak en dipte olsa bile ekmek alacak paramiz olacak. ac kalmayacagiz. oy veren fakir cahil tayfa dusunsun.

    3) yazilim muhendisiyim, ingilizcem cok iyi. her an amerika, kanada, avustralya gibi ulkelere ya da avrupa ulkelerine gidebilirim.

    o yuzden, yasanan olaylari keyifle izliyorum. dolar 10 lira olsun istiyorum. simdi tam anlamiyorsunuz dolarin yukselmesi nelere zarar veriyor, ama yedigin kuru ekmek 5 lira olunca, asgari ucretin 1400 lirada kalinca anlayacaksin sevgili comar.

    benzin 20 lira olsun istiyorum. trafikte zaten saygisizsin, comarsin, cahilsin, kural tanimazsin, doblona benzin koyama ve sokaga cikma istiyorum. ben yine fullerim depomu bana komaz.

    en ucuz kira 1404 lira olsun istiyorum (asgari ucret) ki evsiz kal, 60 yildir sagcilara oy vermenin bedelini sagliginla ode gerekirse. baska turlu akillanmayacaksin.

    mtv, otv, kdv 10 kat pahali olsun istiyorum.

    etin kilosu 250 lira olsun, elektrik faturalari 100 liradan baslasin, 1 litre su 10 lira olsun.

    daha bircok istegim var. ulke bir an once dibi gorsun ki, siyasal islamci partileri (dp, anap, dyp, sp, msp, akp gibi) bir daha oy pusulasinda isaretleme. boylece 20 sene sonra ulke nefes almaya baslar.

    edit: cugulayanlar comar. hem de en fakirinden. aglayin ulaaan siz agladikca keyifleniyorum. ekmek verem mi yer misiniz?

    hayvani oneme sahip edit:

    panpalar, ben muslumanlikla ilgili bir sorunum var dedim mi? bu fakirligin suclusu din dedim mi? size once kavram ogretmek gerek. siyasal islam nedir acip okuyun. siyasal islamin emperyalizmle iliskisini okuyun. sonra da biraz fransiz ihtilali okuyun. avrupanin medeni tarihini okuyun.

    toplumlar her zaman icine dustukleri bunalimin farkina varamayabilirler. ancak her toplum en dibi gordugunde silkinir ve ipleri eline alir kendini kurtarmak icin. bu kimi zaman halk hareketleriyle olur (fransiz ihtilali), kimi zaman bir liderin cikagelmesiyle olur (MUSTAFA KEMAL ATATURK) mesela kurtulus mucadelesi bize bunun en guzel ornegidir.

    ulke battikca hosuma gidiyor cunku en dibi gordugumuzde, o en dibin karanligini, pisligini tattigimizda artik yeter diyecegiz. ve o zaman 20-30 yil icerisinde her sey cok daha guzel olacak.
    ···
   tümünü göster