/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 51.
    0
    1-Rejim yeni değişmiş. Ülkede daha önce hiç uygulanmamış bir sistem getirilmiş. Daha yeni oturan bu sistemin kırılgan bir yapıda olması olası isyanlarla yıkılabilecek olması nedeniyle karşıt güçlerin susturulması kadar normal bir şey yok. O günler ile bu günleri karşılaştırmak büyük aptallık.

    2-Hayalperestsiniz ulan zütünüzden hikaye uyduruyorsunuz. Ben böyle bir şeyi ne duydum ne de gördüm. Araştırdım herhangi bir kanıtı yok. Sizin çıkarların sayfalarında hep tartışmaya girerdim hadi atın o fotoğrafları derdim kimseden gelmezdi. Havada kalırdı hep.

    3-Ne gibi mi? Halife hanedan soyundan geliyordu. Hanedan soyu hangi soy acaba. Son halife siyasete bulaşıyordu.Ülkeyi hala kendi ailesinin filan sanıyordu. Üç beş gerici dışında dünyada halifeyi kimse s.i.k.l.e.m.i.y.o.r.d.u.

    4-Varlığı dahi kesin olmayan bir varlığa dayandığı iddia edilen arap bedevilerin yazdığı kurallar neden laik Türkiye Cumhuriyetinde uygulansın.

    5- Niye mı? Karabekir vatan sever bir adamdı. Baktı partisine nerde vatan haini şerefsiz adi doluşuyor. Ülkeye zarar geleceğine kapattırmıştır.

    6-Ulan dalyarak hala yalan söylüyorsun. Şapka giymek sadece devlet memurlarına zorunluydu. Yargılananlar kılık kıyafet kanununa uymayanlardır. Din adamları hariç dini statü kimliği taşıyan kıyafetler yasaklanmıştır. Sebebi ise halkın dini duygularının din tüccarları tarafından istismar edilmesini önlemek.

    7-Ne ahlağı ne terbiyesinden bahsediyorsun. Küçük yaşta çocukların beynini yıkıyorlar demiyorsa.

    8-Demokrasi ile karıştırma bu olayı. Burda yapılanmalar haksızdır. Din ve vicdan özgürlüğüne uymamaktadır.

    9,10,11,12,13- Oralar laik devletler dine kimliğe etnik kökene göre kurallar değişmez. Kanun ulan bu hazır yapılmışı varken niye sıfırdan yapmakla uğraşasın ki.
    17- Ulan utanmadan milleti cahilleştirdi diyorsun. Zaten anadolu halkın çok çok büyük çoğunluğu okuma yazma bilmiyordu. Neyin cahilleşmesi bu. Arap alfabesi Türkçenin gramer yapısına uygun olmayan kullanımı pratik olmayan bir alfabedir.
    ···
   tümünü göster