/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +3 -2
    bak kardeş senin yazdıklarını bilmeyen biri okusa tek bir yol var sanır. şu an zaten islam şekilcilik mezhepcilik uğruna bin parçaya bölünmüş. eğer dediğin şu sahabeyi dinleyelim bu hocayı dinleyelim yok sahih hadisler falan olsaydı, kuranı kerim her insanın okuyup çıkarım yapabileceği bir kitap olmazdı. ayetle sabittir:
    Allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken Allah’ın dışında bir hakem mi arayayım? (6-Enam-114)
    ···
    1. 1.
      +2 -1
      Allah tek bir yol var diyor. Tek bir doğru var diyor. Allah yanında tek din islamdır diyor. Sen islamı ne olarak tanımlıyosun ? Farklı yerlere çekme. Şekilcilik mezhepçilik olayını konuşmuyoruz şuanda. Başka hakem aramamak demek ne demek ? O kitabın meselelerimizde hakem olması demek değil mi ? Allah ve rasülü herhangi bir işte hüküm verdikleri zaman inanan bir erkek ve inanan bir kadın için artık seçme hakkı yoktur Araf/36. Bak bu da bir benzeridir. Benim sana anlattığım şey şu. Kuranı da hadisleri de bize aynı insanlar ulaştırdı. Neden birini kabul edip diğerini red ediyosun ? Kuranda da Allah bu ulaştıranlardan razı olduğunu söyledi. Sen kitaba inandığını söylüyosun ? En basitinden bir soru. Allah dırar mescidlerinde asla namaz kılmayın diye emrediyor bize. Peki hangi mescidler dırar mescididir ? Bir mescidin dırar mescidi olması için şartlar nedir ? Hadise bakmazsan bilmiyosun nereler olduğunu. Belki gidicen kılcan oralarda namaz Allah bunu kabul etmeyecek. Yokuşa sürülecek bir şey yok burda. Her şey çok açık.
      ···
    2. 2.
      -1
      bak yine çarpıtıyorsun. birdenbire böyle bir ayet oluşmuyor. önceki ayetlerinde nedeni ve açıklaması da var.
      TEVBE 107- Bir de müslümanlara zarar vermek, kâfirlik etmek ve müslümanların arasına ayrılık sokmak ve daha önce Allah ve Resulü'ne karşı savaş açmış olanı beklemek için mescid yapanlar var. "iyilikten başka bir maksadımız yoktu." diye yemin de edecekler. Fakat bunların kesinlikle yalancı olduklarına Allah şahittir.
      ···
    3. 3.
      +1 -1
      dediğin şekilde de hadislerin bize ulaşmasını sağlayan yol aynı değil. 150 yılda hangi sahabe sağ kalır? onlardan duyduğunu soyleyenlerin çocuklarının çocukları iddia ediyor ve biz bunu kıstas olarak mı alalım? islamiyet ruhban sınıfı olmayan duru bir din olarak gelmiştir fakat çakallar islamı kendi tekellerinde döndürebilmek için bir ruhban sınıfı oluşturdular. hadisler bu sınıfın işine gelen en büyük silah.
      ···
    4. 4.
      +2 -1
      Kardeş sen kitapta Allah ve rasülüne imanı nasıl yorumluyorsun ? Elindeki argümanlar geçmişe olan sui zannından başka bir şey değil. Sana diyorum ki madem öyle kuranı da reddetmen gerekir. Aynı yoldan geliyorlar. Hadis usulü bilmiyosunuz. Kuranda kapalı bırakılan şeyleri rasülün bize açıkladığını inkar ederek peygamberi kendinize davacı etmekten başka bir şey kazanmıyosunuz. Bu dini onun anladığı gibi anlayıp yaşamak zorundayız. Onda bizim için güzel örnekler vardır ayetleri de bundandır. Sizse peygamberi bir postacı yapıp tek tek ayrı ayrı rasüller ilan ediyosunuz kendinizi.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster