/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    Akıl kıttır. ipe sapa gelmez dediğin şeylerin bi kısmına 100 yıl önce aynı şeyleri söyleyenler bugün o öyle değil harbiden burda söylendiği gibiymiş diyorlar. Sorduğum sorulara ve delillere karşılık tek bir delilin ve cevabın yok. iman eden bir delille iman etsin inkar eden bir delille inkar etsin ayetine binaen böyle iman ediyor söylediklerini de bu delillerle red ediyorum. Aksini de ispat edemezsiniz. Çünkü aksi yok. Sizin hevalarınız var sadece arkasında. ibn hacer el askalaninin 15 ciltlik fethul barisini alırsan buhari şerhini hatta hadisleri nakledenlerin soy ağaçlarını dahi okursun ordan. Usül bilmeden konuşup insanların aklını bulandırıyosunuz.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      hahahaha klagib sünni ağızları. islam birdir kardeş sen ibni hacer askılı hocanı istediğin kadar tanık göster gibimde değil. usülmüş erkanmış bunlar sizin gibi ruhbanların sözleri delilse delil al işte tevbede zaten açıklamış o dırar mescitleri vakasını direkt olarak dırar mescidinde kılmayın demiyor. milleti yıllarca köpek ettiniz usül erkan diyerek herkesin aklk var fikri var kimse kimseden icazet almak zorunda değil. açık ve net bir AYET var bak oku kavra düşün. yıllardır oluşturulan tabuları yık, doğruyu bul.
      Kitap’ta hiçbir şeyi ekgib bırakmadık. (6-Enam-38)
      ···
    2. 2.
      -2
      Kitapta hiçbir şeyi ekgib bırakmadığına tüm kalbimle iman ediyorum. O kitabın ekgib bırakılmaması demek peygamberinin sözlerini sırtının arkasına atmak demek değildir. Siz kendi kıt aklınızı ve hevanızı ilahlar edinin. Bakalım hangimiz hak hangimiz batıl görelim.
      ···
   tümünü göster