/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +31 -7
    Şimdi o sığ kafanla düşünemeyeceğin bir kaç şey söyleyeceğim sana. Elma gerçekten bir elma değildir. Senin benim yediğim elma değil yani oradaki malum anlam insanın nefsine sahip olamadığı için cennetten kovulmasına bir anlatıdır bu bir.

    ikincisi ise,
    Sen peygamberliği ne sanıyorsun bilmiyorum lakin peygamberlik krallık değil kardeş. Öyle haremlerde takılayım canımın istediğini keseyim değil. Peygamberlik bir mükafat değil bir sorumluluktur, görevdir. Bunlar yaradanın varlığından şüphe duymadan doğrudan onun sözlerini iletirler ve en çetrefilli, zor hayatı yaşarlar. Öyle senin gibi akşam ne yeyim diye düşünecek zamanları yoktur dertleri kendilerinden büyüktür. Öyle bi yazmışsın ki sanki cenneten kovulup dünyada krallıklara hükmetmiş kendisi. Hayır, perişan olmuştur. Her peygamber perişan bir hayat sürmüş ve vazifesini yerine getirmeye çalışmıştır.

    Şimdi senin açtığın başlığa ve mantığına attırayım. Küçük beynini bü sözlüğün 50cm damarlıları gibsin.
    ···
    1. 1.
      +6 -1
      amk @2 olamayınca @2 nin altından @1 e cevap vermek de moda oldu
      ···
    2. 2.
      +1
      adem ve havva zaten dunyada yasiyordu. tanrinin sozunu dinlemeyerek "iyiyi kotuyu bilme agaci" nin meyvesinden yedikleri icin gunahkar olmuslardir. bu gunah onlardan sonra gelen butun nesillere de gecmistir. bu gunahlari yuzunden olumle cezalandirilmislardir ve yaslanip olmuslerdir.
      ···
    3. 3.
      +1 -1
      Aynen mesela muhafazid peygamberdi allahın kitabında bütün tanıdık akraba dost hışımını gibebileceği yazıyordu amca kızı dayı kızı :d aynen perişan bi hayat sürmüş ya yazık
      O inandığınız ademde tarım yapmasını bilen alet edavat yapan modern bir insandı ondan öncedi yoktu aynen
      ···
    4. 4.
      -1
      Herkesi kendi ailesi gibi sanmış. Babasının ablasını gibtiğini kabullenemeyen genç önce o küçük pipibi annenin amından çıkar sonra o dedenin yannanını yalayan ağzını bi çalkala öyle konuşalım. Ensestin dibine vurmuş köpek soyu gelmiş bilip bilmediği yere tak atıyor. Az ötede oyna.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster