/i/Diziler

Sadece dizileri konuşacağınız altinci.
  1. 1.
    +2
    Bu başlığın olmasını beklerdim. Olmadığına göre kendimce bir açıklama yapayım.

    Kut-ül Amare Savaşı Osmanlı'nın Çanakkale Savaşından sonra kazandığı son savaştır.

    ingilizler hem Hindistan yolunu güvende sağlamak hem de Çanakkale'nin hüsranından kurtulmak için Basra'ya çıkarma yapar. Amacı Bağdat'ı ele geçirmektir.

    ingilizler karşısında Osmanlı birliklerinin çoğu geri çekilmiş sadece birkaç birlik kalmıştır.

    ilerleyen aylarda yeni kumandanlar, yeni askerler ile ingilizlere saldıran Osmanlı Devleti askerleri ingiliz Askerlerini Kut-ül Amare (3 tarafı nehirlerle çevrili bir kasaba) kasabasında sıkıştırır.

    ingilizler'in tek umudu Hindistan'dan gelecek destektir.

    Bir süre geçtikten sonra askerlerin yiyecek ihtiyaçları artar ve artık yiyecek hiçbir şey kalmamıştır.

    ingiliz ordusundaki 18bin askerin 15bini hintli, 3bini ingiliz olduğundan dolayı buraya destek gelmemektedir. Son çare olarak ingilizler yolcu atlarını kesip yerler fakat hintliler müslüman olduğu için yemezler. Bu savaşta açlıktan ölen hintli çoktur.

    En sonunda ingiliz Kumandanı tüm cephaneyi patlattırır ve teslim olur. 15bin ingiliz askeri Osmanlı tarafından esir alınmıştır.

    Uluslararası olarak bu olay çok konuşulmuştur. Hatta Almanya'da birçok karikatür vb. şeyler çıkmıştır.

    29 Nisan Kut-ül Amare'nin son günüdür ve o tarihten beri Kut Bayramı olarak kutlanır. (1952 yılında batılılaşma haraketlerince bu bayram kaldırılmıştır.)

    NOT: Özgün yazıdır. Hatalar, yanlışlar ve ekgibler olabilir. Benim bildiğim kadarıyla olay bu.

    Ayrıca bu olayın TRT kanalı tarafından dizisi çekiliyor.
    Sabırsızlıkla bekliyorum , Diriliş Ertuğrul\'un yapımcısından fragmanı harika gözyaşlarımı tutamadım, Payitaht Apdülhamit vs bu tarz dizileri iyi yapıyor adamlar okullarda Atatürk ve çanakkale dışında öğrenemediğimiz Tarihimizi öğreniyoruz hiç olmazsa...

    Ayrıca abilerim 7 yaşında bir kardeşiniz olarak Osmanlı sancağındaki her parçanın , işaretin bir olaydan sonra eklendiğini sürekli geliştiğini belirtmek isterim hepsinin bir anlamı var görüşlerim bu yönde sevgi ve saygılarla.

    Not: Gayrimüslim kahramanlar serileride güzel Özellikle Vardvan bölümü merak edenler youtube\'den izliyebilirler abilerim içinizi vatan aşkıyla tutuşturuyor adeta...
    ···
   tümünü göster