/i/Devlet

  1. 1.
    +29 -4
    Olm gibindirik bolumlerde sirf kariya kiza dusecem diye uni okuyup devletin parasiyla her turlu picligi yapiosunuz sonra yok ben ulkenin gelecegiyim bu parayi odemem, gibe gibe odeyeceksiniz.
    Not:bende odedim
    ···
    1. 1.
      0
      iktisat okuyorum babamın şirketi var sen ne okuyosun da benimkine boş diyorsun pekekent
      ···
    2. 2.
      +1
      Bosa orgun okuyon panpa 500 bintane bosta iktisat mezunu var suanda bence acikogretim okuyup bitaraftanda calissaydin paradan ve zamandan tasarruf ederdin, bu ulkede tip disinda okunan hicbir bolumun gelecek garantisi yok muhendislikler bile ayaklarda suanda ki sen iktisat diosun, insanlar artik ikinci bolum olarak okuyor o bolumleri hobi olarak.
      ···
    3. 3.
      0
      Hukuk okuyorum ben, o zaman bu durumda ödememem lazım benim
      ···
    4. 4.
      0
      Almaman lazim aliyosan odeyeceksin panpa, hukukda da bir yigilma var, ankara, gazi hukuk gibi okullardan mezun olursan bir sekilde is bulabilirsin yoksa ya birisinin yaninda calisican 1800 liraya ya da binlercesi gibi ofisini acican musteri bekliceksin o da yeni ve cevresi olmayan avukat icin cok zor.
      ···
    5. 5.
      +3
      Devletin kim olduğu ve ne yapması gerektiğini tartışmadan; hangi bölümler iyidir, hangileri kötüdür diye bir ayrıma gidemeyiz. Boşuna okunmakta iseler şayet, kapatalım bölümleri, mezun yığılmalarını keselim. Olur mu?..

      Devlet, suriyelilere yaptığı yardımlarla imkân sahibi olduğunu gösterdi, amaaa...
      Ama kendi insanına değil, başkasına...
      Türkiye cumhuriyeti türklere ırkçılık yaparcasına...
      Ona yapmadığını başkasına yaptı...

      Bense bugün öğrenci kardeşlerimin arkasındayım! %140 ötv alıp, ötv'nin kdv'sini dahî alan devletimiz, bu noktada geleceğini inşa edecek gençlerini, hayatın daha en başında borçlarla diz çöktürmeye çalışır gibi görünmektedir.

      O bölüm iyi, bu bölüm kötü demeden önce, onu okuyanların öğrenciler olduğunu bilin. Devlet öğrencisini, geleceğinin ışığını yetiştirmek değil, bastırmak ister gibi borca sürüklemektedir. Ben de ödedim ama bilmem kaç faizle, kaç kat ile... her neyse!
      ···
    6. 6.
      +1
      Bu bolumler acik diye okumak lazim degilki kimse zorla o bolumlerde okutmuyor insanlari, akil var mantik var bir bolumde yigilma cok fazlaysa okumak anlamsiz bence, harcayacagin binlerce lira ve 4 yilla bir meslekte uzmanlasip muazzam para kazanbilirsin, bende 4 yil okudum ama cok pismanim keske iyi bir fayans ustasi veya bayan kuaforu olsaydim paranin amina koyardim, sirf toplum baskisiyla okuyoruz bu yanlis yonlerdirme artik son bulmali.
      ···
    7. 7.
      0
      Kardeşim ben ankara hukukta okuyorum da başkası okuyamıyor, şehrimden ayrılmayayım diyor, çok farklı düşünenler var, burada sadece iyi üniversite okursan iş bulursun deyip geçmekle olmaz. Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum devlet imkan sahibi olduğunu gösterdi ancak şov amaçlı. Yani dışarıyı etkilemek için yapılan bir şey. Kendi vatandaşlarına yapmazlar. Mültecilere pozitif ayrımcılık yaptıklarını dile getirmek bile zor. Verdikleri cevaplar belli, "onların ataları bizimle çanakkale'de omuz omuza çarpıştı". Hasgibtir ulan, daha kendi vatanlarını savunmayan herifleri savunma argümanına bak.
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster