/i/Tespit

  1. 1.
    +2 -1
    Baş (Kelle) yemek, öteden beri insanoğlunun en eski damak zevklerinden biri ve dünya sofrasının vazgeçilemeyen bir lezzet alışkanlığıdır.
    Kalorisi çok yüksek olduğundan, baş yemeği sevenler semirmelerinden belli olur.

    Her devirde bol miktarda bulunan, en basit malzemelerle yapılabilen bu çok besleyici yemek çeşidine birkaç örnek verelim.

    1- Acılı Vatandaş Başı Ezme ;
    Malzemeler: 1 adet orta boy vatandaş başı, 5 adet irili ufaklı çocuk, 1 adet bezgin eş, 1 adet tam yağlı patron, 1 gıdımcık para, 1 adet ev sahibi, birkaç adet kredi kartı borcu, bolca fatura ve aldığı kadar vergi.

    Hazırlanışı: Önce iş, ev ve araba vaadiyle, 1 adet orta boy vatandaşın oyu alınır. Oyu alınan vatandaşın daha sonra varı yoğu bir güzel soyularak kalbi ince ince kıyılır. Ardından zamlarla iyice haşlanıp, morali liğme liğme edilir ve akşamdan gözyaşıyla ıslatılarak bir kenara konulur. Okula yazdırılmış 5 adet çocuk, okul masrafları ödenemediği için bir yandan ağlaya dururken, 1 adet bezgin eş harlı ateşte için için kaynamaya bırakılır. Daha sonra haşlanmış vatandaş, ağlayan çocuklar ve iyice kaynamış eş bir evde karıştırılır. 1 Adet patron tarafından kevgirden geçirilip posası çıkarılan vatandaş, 1 Adet ev sahibi tarafından bir güzel fırçalandıktan sonra, üzerine bolca fatura eklenir ve aldığı kadar vergiyle ezilir. Ardından diri durması için, üzerine bir gıdımcık para ilave edilir ve dibi tutmasın diye beyni sürekli verilen vaatlerle karıştırılır. Paralar suyunu iyice çekene kadar vaatlerle karıştırılan vatandaş başı, ilave edilen zamlarla bir güzel kavrulduktan sonra, kredi kartı borçlarıyla harmanlanır. Tuzu, biberi eklenir ve ev sahibi tarafından kaptan çıkarılarak yol ortasında soğumaya bırakılır. Yenmeye hazır hale gelen vatandaş başı, yanında ezilmiş çocuklar ve sinirleri didik didik edilmiş bir adet eşle süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun değerli DEVLET BÜYÜKLERiMiZ...

    2- Ülke Başı Kapama

    Malzemeler: Bir adet az gelişmiş ülke, bir tepeleme kase yağ, bol miktarda yabancı sermaye, envai çeşit televizyon dizisi, bol miktarda provokasyon, birkaç skandal, 1 tutam asparagas haber, 1 baraj su, 1 adet yabancı dil, 1 yığın hamburger, 1 kasa kola, aldığı kadar dış borç, 1 adet Donalt Trump.

    Hazırlanışı: Tam olmamışlardan 1 adet ülke alınır ve çok önceden 1 adet Donalt Trump katılmış bolca yağla iyice yağlanır. Daha sonra bol miktarda şerbet hazırlanıp nabzına göre azar azar verilir. Şerbeti yiyince salınan ülkenin yer kabuğu kolayca kaldırılır ve yeraltı kaynakları yavaş yavaş soyularak, ince ince dilimlenir. Ardından kısık ateşe oturtulur ve yabancı sermaye yavaş yavaş ilave edilip, milli piyasaya karıştırılır. Daha sonra süzgeçten geçirilerek, kalan iç sermaye ayıklanır. Süzülen iç sermaye bir kaba konularak içine aldığı kadar dış borç eklenir ve ateş arttırılır. Dış borcun tadı çok ağır olduğundan, ülkenin tadını bozduğu fark edilmesin diye, borçlanmış ülkenin tadını bozduğu fark edilimesin diye, borçlanmış ülkenin içine, daha önceden ince ince çekilmiş televizyon dizileri, yabancı dil, kola ve hamburger azar azar katılarak çırpılır ve eklenmiş dış borç ülke içinde iyice bir kaynatılır. Sonra ülke diri kalmasın diye bir baraj suya birkaç skandal ve asparagas haber katılarak çalkalanır ve koyulaşmaya başlamış ülkeye ilave edilerek, gündem iyice bir sulandırılır. Daha sonra yine süzgeçten süzülür ve ülke içindeki vatan aşkı, ana dil, iman ve türküler ayıklanır. Son olarak bol miktarda provokasyon ilave edilip ateş biraz daha arttırılır. Artık tüm milli şuur ve sermayeden ayıklanmış yenmeye hazır hale gelmiş ülke, bir iki taşım daha kaynamaya bırakılarak kapağı kapatılır.

    Sonra ülke kazayla! ocakta unutulur ve tam taşmak üzereyken yetişip bir güzel kurtarılır. Arzuya göre çifte kavrulmuş vatandaş başı ve kolayla servis yapılır. AFiYET OLSUN DEVLET BÜYÜKLERi ALLAH RAZI OLSUN SiZDEN...
    ···
   tümünü göster