/i/Tespit

  1. 1.
    +59 -21
    bazı kişilerin karakteristik özellikleri, hal ve hareketleri, potansiyellerini ele verir. buradan hareketle, dahi ya da sıradanlıktan uzak hemcinslerimin bazı özelliklerini inceleyelim;

    • umursamaz gibi görünsede, son derece detaycıdır.

    örneğin, bir ortamda takılırken, bir nedenden dolayı topluluktan uzaklaşması gerekirse, acaba ben gidince ne konuşuldu, ne kaçırdım, arkamdan ne söylediler gibi obsesif durumlar oluşabilir.

    • saç şekline, giyim kuşama çok önem vermez.

    standart saç kesimi 3 numaradır. yok alaburusmuş, yok amerikanmış, yok japonmuş falan umrunda değildir. 3 e vur ustam der geçer. giyimi genelde spordur. semt abisi tarzı kasıntı kıyafetlere, kunduraya falan gelemez. kapüşonlu sweat, kot ya da keten pantalon, spor ayakkabı. olayı budur.

    • aklı hep hayallerinde ve projelerindedir.

    çünkü bu adamlar vizyon sahibidir. bir ortamda alakasız bir mevzu konuşulurken, o başka dünyalardadır. 3d yazıcısında akşam basacağı materyali kurgular, geçenlerde bozulan saç kurutma makinesinin motorunu iyi ki atmamış olduğuna sevinir falan. odasında ufak bir masadan oluşan maker atölyesi yoksa dişimi kırarım.

    • kendini beğendirme çabası yoktur.

    hemcinslerinin, hatunlara kendini pazarlayabilmek için, türlü şebekliklerini görüp," ben bunu yapmam, yapamam" diyordur. zaten insan doğası gereği, amsalak değilseniz, size uygun hatun bir şekilde karşınıza çıkıyor. o da bunu biliyor *

    • sosyal medya bağımlısı değildir.

    facebook, instagram hesabı yoktur, varsa da aktif değildir. sadece birkaç sayfa takip eder, paylaşım falan yapmaz. çünkü sıradan insanlarla paylaşacak birşeyi yoktur.

    • eğitim hayatında inek değildir, orta hatta vasat bir öğrenci bile olabilir.

    çünkü kardeşim, bu adam işine yarayan bilgiye değer verir. geometriyi çok sever ama matematik belalısıdır, yine de sevmez diyemeyiz. biyolojiyi sever, fizik ve kimyayı uygulamalı olarak sever, türkçesi, devamlı okuyup, araştırdığı için, zaten iyidir. gibi gibi...

    • asosyalin bir üstü, sosyalin bir altıdır.

    asosyal bir öküz de değildir, sosyal bir geveze de değildir. arkadaş ortamı vardır, ama yukarıda söylediğim gibi, aklı sürekli ideallerinde olduğundan, bulunduğu ortamı bir an evvel terkedip, kendi küçük dünyasına, mabedine dönmeyi düşünüyordur. bu yüzden, akşam gezmeleri ve haftasonu kaçamakları uzun sürmez.

    devamı yolda...
    ···
   tümünü göster