/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +266 -58
    Gençler bu yeni nesil Kemalistler hakkında bi kaç birşey söylemek istiyorum. Bu arkadaşı da o örnek için kullanacağım.
    ( Kemalist olup olmadığını bilmiyorum )

    Bu arkadaşımız başlığında ‘ Neden Atatürk imzası değilde RTE imzası yazdırdılar ‘ diye söylenmiş. Ben RTE savunmayacağım, ama arkadaşım sen Atatürk seven biriysen, o adamın arabasına RTE imzası yazdırmasından rahatsız olmaman gerekmiyor mu ?
    Neden mi ? Çünkü Atatürk seven bir insan Atatürk ilkelerini benimser, ama görüyorum ki Kemalistlerin hiçbirinde Atatürk ilkelerine bağlılık kalmamış. Öncelikle Atatürk ilkelerinden
    Cumhuriyetçilik
    ‘ Halkın, seçtiği temsilciler aracılığı ile kendini yönetmesidir.‘
    demek değil mi ? Eee bu adam halk tarafından cbaşkanı olmuş. Senin yapman gereken sevmesen de kabul etmen. Ama bakıyorum adama etmedik hakaret bırakılmıyor. Sonra hep görüyorum çoğu Kemalist ( hepsi değil ) Arap ya da Kürt kardeşlerimize küfür ediyor.
    Milliyetçilik
    ‘ Türk ırkının üstünlüğüne değil, ulusların eşitliği temeline dayanır. Bu nedenle ırkçı değildir. ‘ demiyor mu ? Eeee sen nasıl diğer ırkları kendinden üstün görüyor küfrediyorsun? Senin araba kürde ne üstünlüğün var ya da onların sana ?
    Halkçılık
    ‘ Halkçılık her türlü sınıf farklılığını reddeder. ‘ Sen AKP seçmenlerine sırf o partiye oy verdi diye Çomar diyorsun gerizekalı diyorsun. Bu nasıl iştir ?
    Bence hangi parti olursa olsun insan o partiye oy verdi diye suçlanmamalı.
    ( Hdp bile dahil ).
    Laiklik
    ‘ Kişilerin din ve vicdan özgürlüklerinin sağlanmasıdır.‘ demiyor mu ? Sen burda islamı, şeriatı, Osmanlı’yı savunanlara küfür edip yallah Arabistan’a demiyor musun ? Bu nasıl ikilemdir ? Ve son madde inkilapçılık
    Bu en önemlisi zaten.
    Eğer sen Atatürkçüysen
    ‘ Atatürk inkılâpçılığı, kendi kendini yenileyen (değişen şartlara göre kendini yenileyen hareketli) bir yapıya sahiptir.‘ bu ilkeye uyman gerek. Arabana Atatürk imzası , koluna Atatürk dövmesi yaptırmakla ya da Atatürk resimli çakmak kullanmakla Atatürkçü olunmaz. Bence o sizin beğenmediğiniz ve ‘Çomar’ dediğiniz insanlardan ‘ BU ‘ kendine Atatürkçü deyip fakat Atatürk’ün tek bi ilkesine dahi sahip çıkmayan kişiler ülkeye daha tehlikeli ve zararlı.

    En iyisi bırakın herkes din, dil, ırk, düşünce özgürlüğünü yaşasın. Bırakın isteyen kapkara örtüyle kapansın, ister mini giysin. isteyen Akpye oy versin isteyen Chpye ister Hdpye. ister cahil olsun ister avukat polis doktor savcı oyuncu. insan insandır , küçümsemek bize yakışmaz.

    Tekrar söylüyorum Akpli değilim ve RTE savunmuyorum. Sadece bu kişilerden son zamanlarda çok gördüm ve rahatsız oldum o yüzden yazma gereği duydum. Arkadaşı da sadece örnek vermek için kullandım.
    ···
   tümünü göster