/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    +1
    )Rum Suresi 1-6. ayetler)
    1 - elif, lâm, mim.

    2 - Rumlar yenildi.

    3 - (arapların bulunduğu bölgeye) en yakın bir yerde onlar, bu yenilgilerinin ardından mutlaka galib geleceklerdir.

    4 - (bu da) birkaç yıl içinde (olacaktır). onların bu yenilgilerinden önce de sonra da emir allah\'ındır ve o gün müminler, sevineceklerdir.

    5 - (bu da) allah\'ın yardımıyla (olacaktır). allah dilediğine yardım eder, galip kılar. o çok güçlüdür, çok merhamet edicidir.

    6 - allah\'ın vaadi budur. allah, vaadinden caymaz. fakat insanların çoğu bilmezler.

    Ayetin arka planında ortadoğunun 2 büyük gücü olan doğu Roma imparatorluğu ve Sasani imparatorluğu\'nun irili ufaklı savaşlarla beraber 400 yılı aşkın savaşlarının 602 ile 628 yılları arasındaki bölümleri konu ediliyor.

    622 yılında kapadokya yakınlarında heraklius komutasındaki bizans ordusu bir geçitte sasani ordusunun kendilerine pusu kuracağını farkeder, orduyu komple geri çekerler, sasani\'ler pustukları yerden çıkarlar ve yandan gelen başka bir bizans birliğine yem olurlar.

    +
    bakara suresi-29.ayet
    29. o, yeryüzünde olanların hepsini sizin için yaratan, sonra göğe yönelip onları yedi gök halinde düzenleyendir. o, her şeyi hakkıyla bilendir.
    ···
    1. 1.
      -2
      Rum suresinin ne xaman indiğine dair bi kanit bile yok alayi rivayet ayrica kuranin ilk kitap halinde yazilmasi muhammet öldukten sonra ebubekir dönemindedir bana mucize diye gelme aq ikinci sure ne alaka onuda bi açikla
      ···
   tümünü göster