/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 76.
    +21
    13.Soğuk okuma -barnum etkisi.
    SOğuk okuma-barnum etkisi yada forewer aldatmacası tekniği

    bir kızla otururken ama kızın tek olması önemli yada yürürken farketmez kıza biliyormusun beden dilinden gözlerinden hakkındaki çok şey okunuyor diyin. kızlar çok meraklıdır böyle şeylere.

    dik durup kızın gözlerine bakarak
    meseelaaa
    sen diye başlayarak aşağıdaki metinden bir kaç cümlesini kıza okuyun.
    diğer insanların senden hoşlanması ve hayranlık duyması senin için önemli olsa da kendi değerlendirmekte temel kriter sensin. bazı karakter zayıflıkların var fakat bunları artı yönlerinle kapatabiliyorsunuz. henüz yeterince değerlendirmediğiniz, kullanılmamış bir kapasiten var. dışardan gözüken disiplinli ve kontrollü insanın aksine, içinde, hassas ve güvenlik ihtiyacı hisseden bir birey var. zaman zaman doğru olanı yapıp yapmadığın ya da doğru kararı verip vermediğinle ilgili süpheye düşüp, sıkıntılar, iç hesaplaşmalar yaşıyorsun. hayatın belirli bir miktarda değişim olması gerekli. sınırların ve yasakların varlığından rahatsız oluyorsun. kendi düşüncelerine değer veriyor, başka insanların düşüncelerinin doğruluğunu olduğu gibi kabullenmiyorsun; inanabilmek için sana tatmin edici delil gerekli. aynı zamanda diğer insanlara karşı çok açık sözlü olmanın da pek yerinde bir davranış olmadığını düşünüyorsun. zaman zaman içten, cana yakın ve sokulgan olabilirken zaman zaman da içe dönük ve sıkılgan olabiliyorsun. istek ve tutkularının bazıları kısmen gerçekdışı.

    beyler buradan bir kaç cümleyi söyleyin kıza ama daha fazla söylemeyin inanın bana kız sizden öyle bir etkilenecek ki arkadaşlarına bile anlatacak ama bunları anlatırken yavaş konuşun dik durun kızın gözlerine bakın. bir de kıza gözlerinden şu okunuyor diyerek bir cümle söyleyin sonra kızın omzuna dokunarak beden dilinden özelliklede omuzlarının düşüklüğünden şu deyin vs. gerisi hayal gücünüze kalmış.
    ···
    1. 1.
      0
      Barnum yasası
      ···
   tümünü göster