/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 426.
    +3
    32.kısımGÜVEN
    (özelden mesajlara hitaben)
    Güven olmadığı sürece bir ilişkinin başarılı olması imkansızdır. Ancak güven sağlamak da öyle bir gecede olacak iş değildir. Her geçen gün yavaş yavaş çalışmak ve güven ortamı oluşturmak gerekir. Bunu yapmak aylar da sürebilir yıllar da. Ancak güven camdan bir köprü gibidir. Tek bir taş atarsınız kırılır gider… Kısacası bu kadar zorlukla kurulan güven bir anda, tek bir hatayla ortadan kalkar. Peki güven bir kere zarar gördü mü bir daha kurulabilir mi? Birine yalan söyler, arkasından işler çevirir, onu üzersek tekrar bize güvenmesini sağlayabilir miyiz? Bu sorulara cevap vermek emin olun çok ama çok zordur. Genellikle tekrar bize güvenmesini istediğimiz kişiden kişiye ve yaptığımız hatanın büyüklüğüne göre değişir. Ancak yine de küçük de olsa bir şans vardır. Hadi şimdi bu şansı nasıl yakalayabileceğimize bakalım.

    Öncelikle belirtmek gerekir ki güveni en baştan oluşturmaya çalışmak bile o kadar zorken ve yıllar dahi alıyorken, zedeleyip tekrar kurmaya çalışmak çok daha zordur. Ancak eğer partnerinizi çok seviyorsanız ve yaptığınız hareketten pişmanlık duyuyorsanız öncelikle duygularınızdan emin olmaya çalışın. Gerçekten sevdiğiniz bir kişiyi üzdüyseniz onunla ilgili duygularınızdan emin olmaya çalışsanız iyi ederseniz. Çünkü yaptığınız hareket kesinlikle tam tersini söylüyor. Eğer duygularınızdan emin olduğunuzu düşünüyorsanız partnerinizi dinlemeyi öğrenin. Size haklı olarak çok kızgın olacaktır.

    Onun söylediklerini dinleyin ve söylediklerini önemsediğinizi gösterin. Yalnızca dinleyin ve hatalarınızı kabul edin. Boşuna hikayeler uydurmaya çalışmayın, çünkü zaten size inanmayacaktır. Eğer partneriniz sakinleştiyse ve ilk an kızgınlığı geçtiyse ilişkinizi uzun uzun değerlendirin. ilişkinizdeki ekgiblikleri belirleyin ve bunları gidermek için önerilerde bulunun.
    ···
   tümünü göster