/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 426.
    +6
    32.(dewam)Tekrar Güven Sağlama Yolları

    Uzun süren uğraşlar sonucu kazanılan güven zedelendiğinde tekrar oluşturmak için aynı şekilde uzun bir süreç gerekiyor. Yani işiniz pek kolay değil! Ancak partnerinizi gerçekten seviyorsanız buna değecektir. Peki, bunu nasıl yapacağız? Cevaplarını sıralayalım:

    Pişmanlığınızı gösterin: Hatalarınızı anlayıp pişman olmuşsanız tekrar güven tesis etmek için bir atmışsınız demektir. Öncelikle onun, pişman olduğunuzu görmesini sağlayın.
    Duygularınızdan emin olun: Sevginizden emin misiniz? Bu konuda kendinize sorular sorun, kendinize cevaplar verin. Kendi kendinize bir “sevgi anketi” de yapabilirsiniz. Komik gelebilir; ama papatya falı bile size fikir verebilir. Kendinize soracağınız sorularla duygularınızdan emin olun. Yalan söylemeyin: ilişkileri ve güveni “yalan” bitirir. En başta yalan söylememeyi öğrenmelisiniz. Hatta pembe yalanlara bile tevessül etmeyin. Çünkü her yalan mutlaka ortaya çıkar ve ilişkinizi yavaş yavaş kemirir. Yalanın sona erdirdiği güveni yeninden tesis etmek için daha fazla çaba sarf etmeniz gerekecektir.
    Aldatmayın: Bu konunun ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Aldatmanız, ilişkiyi bitirmeyi göze almanız demektir. Aldatmanın sarstığı güveni geri getirebilir misiniz? Bundan kimse emin olamaz! Para konusunda şeffaf olun: Maddi konular bir ilişkide güvensizliğin en önemli nedenlerinden biridir. Partnerinize veya eşinize parasal konularda dürüst davranmıyorsanız, gerçekler ortaya çıktığında güvenini yitirebilirsiniz. Ve yeniden güven tesis etmek için başa dönmeniz gerekir.
    ···
   tümünü göster