/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    A)Cüveyriyye Berre

    muhafazid\\\'in yine kafirlere ve inançsızlara seferler düzenlediği bir dönemdir. Benî Mustalık kabilesine saldırır müslümanlar. Erkekleri kılıçdan geçirilir bazıları ise esir alınır. Boşta kalan Benî Mustalık kadınları ise doğal olarak ganimet yani cariye durumuna düşmüştür. Benî Mustalık kabilesinin liderinin kızı vardır. Adı Berre. Oldukça güzel alımlı ve gencecik bir kız. Tahmini Hz.Aişe ile aynı yaşlarda,13 yaşlarında. islam peygamberi Berre'yi ilk görüşüde büyülenir. Lakin etrafındakilere bundan söz etmez. Derken cariye paylaşımı yapılır. Berre bir başkasına düşer. Berre Sabit ibn Kays'ın payına düşer. Fakat muhafazid kızı farkettiğinde, yerine karşılık olarak başka bir şey vererek, kızı kendisine alır. Adını da "cariyecik" anldıbına gelen "cuveriyye" koyar. muhafazid o sırada 56 yaşındadır. Güzel, körpecik Cuveyriye ile hemen ilişkiye girebilmek için, hiç zaman yitirmez. Hemen suyun kenarında kurdurduğu meşin bir çadirda kıza tecavüz eder.. Bu arada bu soylu ve güzel Cuveyriye muhafazidin başını öyle bir döndürmüştür ki, tecavüzden önce, hakkında idam kararı verilen bütün erkeklerle beraber herkesi azad eder. Bunun üzerine Mustalıklar da kaybettikleri on kadar savaşçı konusunu kapatırlar ve islam'a girerler. Cuveyriyecek gerçekten çok güzel olmalıdır ki, genelde elinden pek kimsenin sağ kurtulamadığı muhafazid onca insanı azad etmiş.
    muhafazid, suyun kenarındakı meşin çadırda körpeciğin işini görürken, Ayşe\\\'de yakınlarında beklemekteydi. O sıralarda, Ayşe ile Cuveyriye'nin yaşı ayni idi. işte bundan sonra ne olursa olur. Rivayete göre Medine'ye dönüşte Aişe kaybolur. Rivayete göre tuvaletini yapmak için gider döndüğünde kervan gitmiştir. Aişe o anda boynundaki gerdanlığıda kaybetmiştir bir türlü bulamaz tam bu sırada, kervanın gerisindeki kalıntıları toplamakla görevli, safvan bin mu'attal adında gençten bir delikanlı çıka gelir. Ayşe'yi tek başına bulunca devesine bindirir ve medine yolunu tutar. Bu olaydan sonra peygamberle Aişe\\\'nin arası açılır. Aişe'ye çok iftira atılır söylentiler çıkar. Bunlardan biri hz.Ömerdir. Hatta aşırıya kaçarak "Ya muhafazid sana kız mı yok? Boşar başkasını alırsın" der. Bunun üzerine muhafazid Aişe'yi çok sevdiği için vahiy gelmesini bekleyeceğini söyler. Birgün iftiracıları cezalandırmak ve iftira karsısında susanları azarlamak maksadıyla halkı camiye toplar ve tanrı'nın bu konu hakkında gönderdiğini söylediği ayet'leri okur. tanrı güya iftiracıları yalancılıkla suçlamakta ve söyle demektedir: "(iftiracıların) bu konuda dört şahit getirmeleri gerekmez miydi? madem ki şahit getiremediler, öyle ise onlar allah nezrinde yalancıların ta kendisidirler" (nur/13; bu konuda ayrıca bkz. nisa/15 -16) işte islamdaki 4 şahit olayı bu şekilde ortaya çıkmıştır.
    1)Koskoca yaratıcı peygamberin cinsel hayatıyla niye bu kadar ilgilenmiştir?
    2)Aişe gerçekten intikam almış olamaz mı? Çünkü şu bilinen bir gerçek ki islamda yüzün örtülmesinin henüz yasaklanmamış olduğu dönemlerde Aişe ve Safvan'ın birbirlerini görmüş olasılığı çok yüksektir. Ayrıca o dönemde Berre Aişe'nin yaşıtı ve muhafazid Berre ile Aişe'nin yanıbaşında cinsel munasebette bulunmuştur.
    3)Madem Aişe gerçekten suçsuz. Tanrı neden bu kadar süre bekledi ayet indirmek için. (Olaydan 1 ay sonra indiği söylenir.) Her şeyi bilen Allah , Aişe'nin suçsuz olmadığını mı bilememiştir?
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster