/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 26.
    +2 -2
    Çok iyi müslümandım, sabah namazlarına alarmsız kalkar, ünide okuldan sonra camiye gider, namaz vakti gelene kadar önceki vakitlerin telafisini/kazasını kılardım.
    Sonra sorgulamaya, Türkçe meal okumaya başladım, hadislerin çoğunun saçmalıktan ibaret olduğunu, kuranla çeliştiğini anladım, elif ba kitaplarının çoğunun arkasındaki (sizin en hayırlınız kuranı öğrenen, öğreten vs diyen) hadisin de saçmalığın daniskası olduğunu farkettim.

    Yıllarca bize anlatılan, kuranı arapça okuyunca, yasin vb. sureleri okuyunca duaların kabul olması, bilmem kaç şehit sevabı kazanmamızın olmayacak duaya amin demek gibi bir şey olduğunu anladım. Nitekim kuran, okuma kitabı değil tam aksine çalışma kitabıdır. Allah'ın emir ve yasaklarını öğrenip, ahiret için, cennet için çalışmak...

    Yaradan demeyecek mi, ben sana bu kitabı, düşünüp tutasınız, öğüt alasınız diye yolladım; sen naptın anlamadan, bilmeden salak gibi okudun geçtin, şimdi şimdi gibtir git cehenneme, diye?

    Velhasıl kelam, nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde bi twitter hesabıyla karşılaştım, (@aklingozu) derken zaten dinden soğumuş olan beni, dinden çıkma konusunda iyice ikna etmiştir.

    içindeyken anlamadığınız takları, dışarıdan bakınca çok rahatlıkla anlıyorsunuz. Ayrıca Müslüman olupta, kuran'a göre değil de, ehli sünnet adı altında yaratıcıyı peygambermiş gibi gösteren, bu konuda açık açık ayetler varken peygamberin şefaat vb. edeceğine, ümmeti kurtaracağına inananların açık açık Allah'a şirk koştuğunun da farkındayım.

    Hatta birisine kuranın ölülere okunmak için değil de, dirilerin uyarılması için indirildiğini, arapçasını çok sık okuduğu yasin süresinin ilk ayetlerinde bundan bahsedildiğini söylediğimde aldığım cevap; sen şia kafasıyla ölülerine kuran okumazsın ama ben hadisten yola çıkarak ölülerinize kuran okuyunuz sözüne inanıyorum, sen şimdi hadisleri de kabul etmezsin vb. oldu.

    Sonra, ''sen Allah'a mı yoksa peygambere mi tapıyorsun? Allah'ın söylediğine değil de peygamberin söylediğine iman ediyorsun... dedim,saçmalama, git işine, ne alakası var'' falan diye cevap verdi.

    Müslümanlar, Allah'a tapmaktan çıkıp önce peygambere, sonra da şeyhlere, hacılara hocalara falan yapmaya başlamışlardır.

    Birilerinin oyuncağı olmadan gerçekleri görmeniz sizin için en hayırlı olandır.
    Dost acı söyler..
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +1
      Allah kurtarsın, hepimizi...
      ···
    2. 2.
      0
      Onun ahlakı kuran ahlakıydı Allah hepimizi doğru yola koysun
      ···
   tümünü göster