/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 26.
    +5 -1
    evrenin ve içindekilerinin sanatsal tasarımı. yaşamın olabilmesi için dünyanın, galaksinin,evrenin çok ince ayarlamalara tabi tutulması. büyük patlamadan önce yoktan varoluş. henüz deneysel olarak kanıtlanmasa da ruhun varlığı. imanın göğüste olması iman inkara dönüştüğünde göğsün daralması iyilik ve ibadetle imanın artması.

    21 yy. da ortaya çıkmış 14 asır önce bilinemeyecek kuran ayetleri yani mucizeleri örn: evrenin başı ve sonu olması, yoktan yaratılması, göklerin ve yerin katmanları, dağların kazık gibi yaratılmış olması ve sarsıntıyı engellemesi, göklerin koruyucu olması ve daha birçoğu..

    kuranda geleceğin söylenmesi ve doğru bilinmesi : ebu lehebin iman etmeyeceği kuranda söylendiği ve yıllarca yaşamasına rağmen yalandanda olsa etmemesi, müminlerin mekke zaferi, bizans-sasani savaşında kimin kazanacağının söylenmesi.

    Bazı kıyamet hadislerinin bizzat ortaya çıkması örn: insanların bina yapımında yarışması ve göğe ulaşan binalar.

    yani kitaplığında 3-5 kitap olan, hayatında kuran okumamış ve hatta din-felsefe-evrenle ilgili kitap okumamış adamlar ateist oluyor. hakikati bildiğini düşünüyor.

    tek söyleyebileceğim, karanlığa teslim olmayın hakikatin peşine düşün ve okuyun.. ya şimdi bileceksiniz yada ölüp tekrar diriltildiğinizde.
    ···
   tümünü göster