1. 1.
    +2
    3 temmuz: muğla bodrum'da aynı anda 4 ayrı noktada birden orman yangınları çıktı.

    7 temmuz: şair ve yazar rıfat ilgaz öldü.

    8 temmuz: sivas'ta yakılan madımak otel'inde ölen yazar asım bezirci ile ozan nesimi çimen'in cenazeleri istanbul'da onbinlerce kişinin katıldığı dev bir törenle toprağa verildi.

    11 temmuz: türkiye güzeli arzum onan, avrupa güzeli seçildi.

    12 temmuz: emniyet genel müdürlüğü'ne mehmet ağar atandı.

    -moskova film şenliği'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü 'berlin in berlin' filmindeki rolüyle hülya avşar kazandı.

    14 temmuz: türk silahlı kuvvetleri'nin, güneydoğu'da cudi, gabar ve tanin dağlarını, pkk'lılardan temizlemek için savaş uçakları ve kobra helkopterleriyle bombaladığı esnada, iğdır aralık'a bağlı yenidoğan jandarma karakolu'nu basan teröristler, 6 er, 1 astsubay ve 1 bekçiyi şehit ettiler.

    -anayasa mahkemesi, hep'in (halkın emek partisi) kapatılmasına karar verdi.

    15 temmuz: kendisinden 29 yaş küçük feray karvar ile evlenebilmek için eşini boşayan shp döneminin iski genel müdürü ergün göknel hakkında, boşandığı eşinin ihbarı üzerine 'nereden buldun' soruşturması açıldı.

    16 temmuz: sivas'ta madımak otel'inde 37 kişiyi yakarak öldürmekten sanık 157 kişiden 91'i tutuklanarak cezaevi'ne gönderildi.

    17 temmuz: antalya'da akşam saatlarinde, 3 otele birden bomba atıldı. 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

    19 temmuz: karayolları eski genel müdürü atalay coşkunoğlu 'görevini kötüye kullanmak' suçundan dolayı yüce divan'da yargılanmaya başlandı.

    22 temmuz: bakanlar kurulu, cumhuriyet tarihinde ilk kez doğu'da (diyarbakır) toplandı.

    27 temmuz: bakanlar kurulu, genelkurmay başkanı doğan güreş'in görev süresini 1 yıl uzattı.

    28 temmuz: 27 mayıs ihtilalinin önde gelen isimlerinden, emekli korgeneral cemal madanoğlu öldü.

    29 temmuz: kara kuvvetleri komutanı org. muhittin fisunoğlu, 30 ağustos beklenmeden görevinden alındı. kkk'na 1. ordu komutanı org. ismail hakkı karadayı atandı

    4 ağustos: gazeteci, yazar cüneyt arcayürek, cumhuriyet gazetesi'ndeki görevinden ayrılarak başkan demirel'e danışman oldu.

    14 ağustos: kars'ın digor ilçesi'nde 4.000'den fazla kişi ilçe içinde pkk bayrakları ile yürüyüşe geçti. güvenlik kuvvetlerinin yürüyüşü engellemek amacıyla ateş açmaları sonucu 5'i kadın 9 kişi öldü, 51 kişi yaralandı.

    19 ağustos: iski eski genel müdürü ergun göknel tutuklanarak bayrampaşa cezaevi'ne konuldu.

    -37 kişinin yakılmasıyla ilgili dava, güvenlik gerekçesiyle sivas'dan ankara'ya nakledildi.

    4 eylül: batman'da meydana gelen olaylarda dep milletvekili mehmet sincar ile dep batman il yönetim kurulu üyesi metin özdemir öldü.

    10 eylül: 1. ordu ve istanbul sıkıyönetim eski komutanlarından emekli org. hüseyin doğan özgöçmen, uğradığı silahlı saldırıdan yaralı olarak kurtuldu.

    16 eylül: ankara'da bir gün önce gözaltına alınan dep genel başkanı ve özgür gündem gazetesi sahibi yaşar kaya tutuklandı.

    29 eylül: antalya'da, askeri uçak bir evin üstüne düştü. pilot ile evde bulunanlardan 7 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

    5 ekim: pkk, siirt ve batman'da gerçekleştirdiği baskınlarda 35 vatandaşımızı katletti.

    6 ekim: işadamı nejat eczacıbaşı öldü.

    12 ekim: anap'ın iski skandalıyla ilgili meclis araştırması açılması önergesi, bazı dyp milletvekillerinin de desteğiyle tbmm'de kabul edildi.

    16 ekim: pkk'nın ulusal yayın yapan gazetelere yönelik olarak 'güneydoğu'da çalışmayın' tehdidi üzerine, gazeteler diyarbakır'da bulunan temsilciliklerini kapattılar.

    21 ekim: pkk, siyasi partilerin güneydoğu'daki çalışmalarını 24 ekim'den itibaren yasakladığını açıkladı.

    22 ekim: siirt baykan'a bağlı derince köyü'nü basan pkk'lı teröristler, 9'u kadın, 13'ü çocuk 22 kişiyi katlettiler, 8 kişi ise yaralı olarak kurtuldu.

    -diyarbakır jandarma bölge komutanı tuğgeneral bahtiyar aydın, diyarbakır lice'de açılan ateş sonucu şehit oldu. ilçe'ye giriş ve çıkışlar yasaklandı ve sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

    6 aralık: üç ayrı davadan tutuklu olan iski eski genel müdürü ergun göknel'in isviçre'deki amerikan discon bank'ta 670.000 alman markı ve 30.000 amerikan doları bulunduğu tespit edildi. göknel'in tüm hesaplarına el konuldu. savcılık, isviçre'deki paranın da iadesini istedi.

    12 aralık: dep'in 1. olağan kongresi'nde genel başkanlığa hatip dicle seçildi.

    19 aralık: istanbul etiler'de yapılan, avrupa'nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan akmerkez açıldı.

    -çatalca belediye başkanı gülay atığ, dyp'den istifa etti. (daha sonra orhan aslıtürk ile evlenerek gülay aslıtürk adını alacak ve şişli belediye başkanı seçilecektir.)

    29 aralık: kılavuzköy jandarma karakolu'nu basan teröristler, 12 eri şehit etti. çatışmada 7 terörist ise ölü olarak ele geçirildi.

    -mardin'in savur ilçesi'nde devriye gezen 2 polis memuru teröristlerce şehit edildi.

    30 aralık: dışişleri eski bakanlarından ihsan sabri çağlayangil öldü.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster