/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +57 -7
    Cevaplandıramazlar, zırvalarlar
    ···
    1. 1.
      +17 -9
      Bal gibi cevaplandırırız

      Cuma günü akşam namazından sonra kıyamet kopacak saçmalığı yalan. Kıyametin ne zaman olacağını sadece ALLAH bilir.

      Oruç sadece aç kalmak  değil. Oruç sabrımızı sınamak içindedir aynı zamanda. Ayrıca sadakatimizi. Ayrıca oruç tutarken sadece aç kalınmaz. Kötü davranışlarda orucumuza leke sürer. Ayrıca Allah zor durumdakilerin, hastaların vb kişilerin oruc tutması şart değil. ilerde durumları nispeten iyiyse oruçlarını kaza ederler.

      Bebek mevzusuna gelirsek. Bunun hakkında net bir şey diyemeyeceğim çünkü bilmiyorum. Ama Allah her şeyi bilendir. O bebeğin de yaşaşa ne yapcağını da bilir belki buna göre bebeğin ahireti belirlenir ama bilmiyorum. Bu konuda fazla net bilgi yok.

      Bunu demin cevapladım. Orucun kimlere farz olmadığını ilerde kaza edebileceklerini vb şeyler.

      Kadir gecesi ile ilgili ayet "Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır" şimdi burada kadir gecesinin çok önemli olduğu açıkça vurgulandı ama sen kadir gecesi tüm farzları yerine getirdikten sonra zaten 1000 ay yaşamıcam gidim farzı bırakayım diye düşünüyorsan malsındır çünkü Allah'ın farzları yapması mümkün olan herkese Allah'ın emrettiği vakitte farzdır. Sadece kadir gecesi değil her geceni hayırlı geçirmek gerek.

      Hacda bildiğimiz kadarıyla zaten kul hakkı hariç günahlar afedilmektedir. Buna da bir çeşit tevbe diyebiliriz. Hacda tevbe ederiz birdaha o günahı işlemeyeceğimize. Kul hakkı için ise tevbe ya da hac değil bizzat o kuldan hellalik dilemek gereklidir. Böyle bir şeyi ufak bir internet aramasıyla bile bulabilirken direk inciye sormak apacık MALLIKTIR.

      Hz Adem ile Hz Havva'dan sonra nasıl çoğaldı pek bilinmiyor ama Allah insiyatif göstermişsse sana ne hak düşüyor bunda. Diyorsun günümüzde de olabilir mi? Hayırdır kardeş Allah ya da melekler sana vahiy mi indirdi kardeşinle yat ya da şu artık günah değil diye. Hey Allah'ım yaw nelerle uğraşıyoruz.

      Bunun dışında dini konularda sorunuz varsa mesaj atabilirsiniz. Neyse bir anlık öfkelendim kusra bakma
      ···
    2. 2.
      0
      Hz Adem ile Hz Havva'dan sonra nasıl çoğaldı pek bilinmiyor.

      Adsafafgfssagh nasıl bilinmiyor amk hiç mi yaratılışı okumadın. Bal gibi içest var.
      ···
    3. 3.
      0
      Aldın mı cevabını dıbına kodumun salağı.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster