/i/Soruları Alayım

  1. 1.
    +5
    Alakamin oldugu bir husus baslik icin tesekkur ederim bildiklerini bize de ogretmen guzel bir tavir

    1. Maddi kazanc sagliyir musun sagliyorsan nasil

    2. Ihtiyacin olan malzemeler nelerdir ve maliyeti nedir

    3. Bir balik tutma gunun ozetler misin nasil geciriyorsun

    4. Turkiye de su sehirin su golu iyi diye tavsiyeler verir misin

    Kac yillik tecruben var nasil basladin
    ···
    1. 1.
      +5
      maddi kazancım hiç olmadı aksine para vermen gereken bir hobi, en büyük balıklarımı orta karadeniz bölgesinden tuttum, tokat almus favorimdir, yılda bir kaç kez uğrarım, eski bir hidroelektrik barajıdır ve aklınızın alamayacağı büyüklükte yayın vardır, ayrıca israil sazanı yoktur, alabalık, sazan, yayın yoğundur, keyif için yozgat çekereği severim el oltası ile 5 kg balık aldığım oldu.

      yasa dışı hiçbir malzeme kullanmam ve kullandırtmam, benim 10 adet makaralı oltam ve sayısını bilmediğim kadar taban oltam vardır, her avımda mısır, hamur(farklı karışımlar tatlı baharatlı vs gibi), küspe, buğday (hedik), solucan zütürürm maliyetleri çok düşüktür.

      bir günüme gelirsek, gece geç saatte gider oltalarımı atar yemlememi yapar biraz dinlenip güneş doğana kadar beklerim, sabah saatleri verim saatlerdir. kaçırmak istemem, o ara kahvaltı ve semaver keyfimi ihmal etmem, öğlene doğru dinlenmece, akşam üzeri yine bol balık alırım, ve mangalımı yakarım, geceyi geçirmek için ateş yakar, sazancı yatağımda yıldızlara bakarak uyu sabah tekrar kahvaltı ve toplanış olarak bitiririm.

      marmara da bir daha asla göle balığa gitmem yavsiye etmem,

      tecrübem ise 15 yılı aşkın diyebilirm 15 yaşından beri gidiyorum. balığa,
      ···
    2. 2.
      0
      Sagol peki 25 inde amator baslayacak birisi icin ne tavsiye edersin nasil ogrenebilir
      ···
    3. 3.
      +1
      ben kuzenimi 35 inden sonra başlattım şuan benden iyi çünkü bahsettiğim bölgelere yakın yaşıyor, fazla para harcamadan, taban oltaları edin, rahatlığından ödün verme, sandalye çadır vs, edin bilmediğin bir bölgede isen bir tüfek kesin al, domuz kurt vs için. gideceğin gölde hngi balık olduğunu öğren tavsiyeler dinle, hırs yapma, pahalı malzeme kaliteli demek değil unutma, bu işte çok egolu insan var, 5liralık olta ile onların 1000liralık malzemesiyle tutamadığı balığı tutarım ben, tek kalite anlayun kanca ve misina olsun onlarda ucuza kaçma, ucuza kaçma dediğim bir takımın 10tl yi geçmesin, bir iki arkadaş edin bilenle bir kaçkere git, ama öğrendiklerin ezberde kalmasın kendi fikirlerini oluştur, denemekten zarar gelmez, her gittiğinde bir kaç tip olta zütür, tamir takımı edin, yedeklerin olsun, sonra tadını çıkar, orada yediğin kuru ekmek bile dünyanın en lezzetli yemeği olacak sana, unutma, tadını çıkar topraktan böcekten güneşten zarar gelmez insana, outdoor insanı ol güzel şeyler bunlar. hangi bölgedesin hocam sen?
      ···
      1. 1.
        0
        kusura bakma biraz geç cevap veriyorum *

        istanbul dayım ve 20 yaşındayım okul bittikten sonra uygun bir yerde işe başlarsam inşallah yapacağım ayrıca trekking e de merakım var outdoor aktivitelerini seviyorum
        ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster