/i/Devlet

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    Bazı başlıklar/entryler görüyorum neymiş malum parti silah üretiyor en azından buğdayı falan ithal edelim, böyle bir saçmalık olur mu lan ? ülke 4 iklimide çok iyi yaşayan bir bölgede (Bir kaç yıl öncesine kadar artık bazı şehirlerdek kar bile yağmadı amk.) ve sen gelmiş buğdayı ithal edelim çoğu baklayı zaten ithal ediyoruz bu neyin kafası lan.

    Yukarı da yazdıklarım konuyla fazla alakası yok sadece fikir belirtmek için yazdım artık ana konuya geçiyorum.

    1. dünya savaşına girmemizin en büyük sebeplerinden biri siyasal yalnızlık ve eski topraklarımızı geri istememizdi fakat ne oldu tak yoluna gittik 600 yıllık imparatorluk yıkıldı.

    Farkındasınızdır adam akıllı müteffik alacak ülke yok, rusya desek binlerce türk katletti,abd desek her tak onun altından çıkıyor , ingiltere desek çıkar yoksa o da yok, azerbaycan desek ne kadar soykırım bile yapmış olsa rusya sever bir devlet , türk ülkeleri biz nasıl arap/yunan asimilesi olduysak onlarda moğol/rus asimilesi oldular , Al(a)manya teröristleri destekliyor (d0ru mudur bilinmez) , Fransa aynı takun laciverti kısaca bizi destekleyecek koruyacak ülke yok olası bir dünya savaşında yüksek ihtimalle daha güçsüz olan tarafta yer alabiliriz her ne kadar zütümüzü nato dahi korusa her an tak yoluna gidebilir.

    En iyi müttefik rusya gibi duruyor fakat yaptıkları affedilemez, sonra ingiltere geliyor ki onlara güvenilmez , abd var ona hiç güvenilmez ama tek bir şans var o da pakistan, ırak,mısır, iran gibi eğer ilişkilerimizi iyi tutarsak belki olabilir ve ya yunanistan , bulgaristan gibi ölesiye türklerden nefret eden hükümetleri olan (bakın halk demiyorum) devletlerle ilişki geliştirip ittifak kurulabilir, bu işin şakası yok milliyetçi olmaya gerek yok.

    Irak ile iran sadabat paktı gibi birlikte tekrar olurlar mı(iranın rejim değiştirmesi gibi önemli olaylar yüzünden ve onca savaştan sonra) bilinmez ama iran ile bir ittifaklık en iyisi gibi duruyor yapacak bir şey yok ya gelişicez ya gelişip müttefik alacağız ya da sıçacağız.

    uzun olduğu için kimse okumayacak biliyorum ama yine de yazayım dedim.
    ···
   tümünü göster