1. 1.
    +16 -12
    evet en büyük kulübüdür. baştan söyliyeyim özet falan yok. adam gibi okuyun.

    avrupanın genelin ülkenin en başarılı takımı aynı zamanda en nefret edilen takımıdır. almanyada bayern münih, italyada juventus, ispanyada real madrid, fransada lyon, ingilterede liverpool, türkiye'de de fenerbahçe.bu takımlar ülkelerinin en başarılı kulüpleri. peki neden bu kulüpler ülkelerinde kendi taraftarları dışında sevilmiyor ? bunun cevabını bulmak zor değil elbette.en başarılı kulüp oldukları için ülkenin her takımı onları ligdeki en büyük rakip olarak görüyor. onları yendiklerinde çok büyük bir iş başarmış gibi seviniyorlar. türkiye'de de durum böyle. ülkenin her spor dalında en büyük kulübü olan fenerbahçe kendi taraftarları dışında hiç kimse tarafından sevilmeyen bir kulüp.
    türkiye'de spor denilince akla ilk futbol geldiği için futbol ile başlayalım. zaten diğer takımların futbol dışında pek övünebilecekleri başarıları yok. fenerbahçenin amatör branşlardaki başarılarını yazarsak hepsinin bir tarafları şişer ağızları açık kalır.

    1. ligdeki her takım fenerbahçe'yle oynayacakları her maça ayrı bir motivasyonla hazırlanır taraftarları fenerbahçe maçını büyük heyecanla bekler. fenerbahçe'nin ülkenin diğer iki büyüğü olan beşiktaş ve galatasay ile oynadığı maçlar sırasında ülkede tabiri caiz ise hayat durur. herkes bu maçlara kilitlenir. neden çünkü ülkenin en büyük takımıyla oynuyorlar. beşiktaş ile galatasarayın yaptığı maçlar fenerbahçe maçları havasında olmaz. daha bir sönük kalır. işte bu yüzden fenerbahçe en büyüktür.
    rahmetli islam çupinin bir lafı vardır nedense fenerbahçeli olmayanlar çok kullanırlar bu lafı;
    fenerbahçe büyüklüğü ne kupa ne de şampiyonluk büyüklüğüdür onun büyüklü başka bir büyüklüktür adı konamaz.

    yıllar önce islam çupi ne güzel açıklamış olayı. evet fenerbahçe bizim gözümüzde ne kupa büyüğü nede şampiyonluk büyüğüdür.ama siz hala 28 yıldır kupayı alamıyorsunuz 19 şampiyonluk kutladınız 17 kez şampiyon oldunuz vs vs.
    siz diyorsanız illa kupalarla şampiyonluklarla konuşmak istiyorsunuz olur konuşalım, bakalım kimin daha çok kupası şampiyonluğu var.

    fenerbahçe:89 kupa
    galatasaray:82 kupa
    beşiktaş:78 kupa
    (aldıkları kupaları yazarsam çok uzun oluyor bende toplam aldıkları kupaları yazdık.not:galatasarayın aldığı uefa ve süper kupada dahildir.not2:evet fenerbahçenin aldığı 4 tr kupasıda dahildir)

    Sizin için büyüklük takımına sahip çıkmak demekse bakalım kim kulübüne sahip çıkıyor;
    ürün gelirlerine bakalım

    fenerium yıllık gelir:60 milyon tl
    gs store yıllık gelir:20 milyon tl
    kartal yuvası y.gelir:15 milyon tl

    evet gs store ve kartal yuvasının gelirlerinin toplamı bile feneriumun gelirlerini geçemiyor.

    avea ortaklığında çıkarılan mobil şebekelere bakalım;

    gs mobile:60 bin abone
    fenercell:190 bin abone
    kartalcell:35 bin abone

    seyirci ortalamalarına bakalım;
    2006 yılı
    galatasaray:13.302
    fenerbahçe:41.232
    2007 yılı
    galatasaray:11.654
    fenerbahçe:40.706
    2008 yılı
    galatasaray:14.108
    fenerbahçe:39.532
    2009 yılı
    galatasaray:15.288
    fenerbahçe:36.455

    hee rekabet aramızda diyorsanız

    galatasaray ve fenerbahçe arasında 364 karşılaşma oynanmış. bunların 138 ini fenerbahçe 115 ini galatasaray kazanmış 110 maç berabere bitmiş. galatasaray 510 gol fenerbahçe 462 gol yemiş.

    belkide büyüklük fakir fukara fonlarıyla, yoksullara yapılacak evlerin parasıyla devletin resmi kurumuna stad yaptırmaktır.

    şimdi bu başlıkta ileri zeka(!) kişiler gelip salak salak konuşacak. gerizekalı taklidi yapacak fenerbahçeye küfürler yağdıracak ilkokullu taklidi yapıp 2-2 mi diye soracak. evet 2-2.

    son olarak;

    ---

    biz ne en çok kupaya sahip kulüp,ne en zengin kulüp,ne en çok taraftara sahip kulüp, nede sizlerle sizlerle her karşılaşmamızda hezimete uğrattığımız için en büyüğüz.

    ---

    not:lan yazıya baktımda çok seviyeli yazmışım.

    am züt meme

    fenerbahçe alayını giber.
    ···
   tümünü göster