/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +4
    vay kardeşim Vaiz 11:9 alıntıları falan güzel ama işlediğin günahları pedere affettirip sonrasın da aynı kısır döngü de devam etmek kadar saçma bir din anlayışı yok gözümde.
    ···
    1. 1.
      0
      Aynı kısır döngüde devam ettirenler insanlar, incilde \\\'yapmayın\\\' der. Yaparsanızda \\\'af dileyin, tövbe edin\\\' der.
      Tövbe etmek bilinenin aksine sadece özür dilemek değil pis ve kötü yollarından dönmek anldıbına gelir.
      insanlar yapmayın kısmını ciddiye almayıp yapıp yapıp tekrar tekrar af dilerse bu insanların suçudur. Kesinlikle günahta bi serbestlik yoktur.
      Gözün günah işlemene sebep olursa gözünü çıkar,bu cehennem ateşinde yanmandan daha iyidir.
      Bu ayetin yazdığı bir kitap nasıl günaha serbest bakıyor olabilir ?
      Şöyle düşün,ben bir müslümanım günah işleyip işleyip af diliyorum. Kuranda allah merhametlidir yazıyor çünkü ve onun merhametine güvenerek tekrar tekrar af diliyorum.
      Bu kuranın günahı serbest bıraktığı anldıbınamı gelir ?
      ···
    2. 2.
      0
      Günaha serbest bakıyor demedim ki tamam günahtan sakının denmiş olabilir ancak sen o işlediğin günahı tekrar tekrar işleyip her defasında gidip peder vasıtasıyla günahını çıkarıp o günahtan arınmış olarak çıkıyorsun o kliseden bunda bir saçmalık var.
      ···
    3. 3.
      0
      Bu sadece katolik klisesinde yapılan birşey bunu tüm Hristiyan alemine mal etmek çok saçma.
      ikinci olarak, günah çıkaran bir kişi gerçekten yaptığı günahtan pişmansa gider pedere günahlarını itiraf eder ve Tanrıdan af diler. Peder bağışlarsa günah bağışlandı demektir fakat peder günahına göre görev verir,git bir yaşlıya yardım et birine sadaka ver vs gibi.
      Böyle bir sistemin olması bir insanın günah işlemesini KESiNLiKLE serbest bırakmaz. Günah kişiyle Tanrı arasındadır. Katolik olmadığım için günah çıkarma işlemine pek sıcak bakmıyorum.
      Şöyle düşün,ben bir müslümanım günah işleyip işleyip af diliyorum. Kuranda allah merhametlidir yazıyor çünkü ve onun merhametine güvenerek tekrar tekrar af diliyorum.
      Bu kuranın günahı serbest bıraktığı anldıbınamı gelir ?
      Sonuçta pederde günah çıkarmayı Tanrı aracılıyla dua ederek yapıyor.O da Tanrıya af için dua ediyor binevi.Ve kutsal kitapta af dilediğinde Tanrının seni affedeceği, günahların kan kırmızısı bile olsa kar gibi bembeyaz yapacağı yazılıdır.Önemli olan pişmanlık,sen pişman değilsen ve gidip pederden af dilersen bir işe yaramaz.
      ···
    4. 4.
      0
      Çok derin bir dini düşünce ve karmaşıklık içindeyim mezhep farketmeden hristiyanlığı saçma buluyorum. Ama dinine, görüşüne, en önemlisi iyi bir insan olmak adına aldığın öğütlere saygı duyuyorum.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster